Νεκρός ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου – Το tweet του Πάνου Καμμένου

Νεκρός ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου – Το tweet του Πάνου Καμμένου

Διαψεύδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την ύπαρξη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή. 

Μέσω μηνύματος στο Twitter έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τον θάνατο του πιλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου νωρίτερα σήμερα.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με έτερο ομοίου τύπου επέστρεφαν στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο, και βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ έχει δοθεί εντολή σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να σπεύσουν στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το συμβάν και είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Πάνο Καμμένο και το ΥΠΕΘΑ.

Τη θλίψη του για την απώλεια του Έλληνα πιλότου εξέφρασε επίσης ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. «Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ.

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ. Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.