Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – 284 νέα σε ένα εικοσιτετράωρο

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – 284 νέα σε ένα εικοσιτετράωρο
Υγειονομικό προσωπικό με ειδικές στολές ετοιμάζεται να μεταφέρει στο νοσοκομείο ηλικιωμένη από τον οίκο ευγηρίας ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 30 είναι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης. Στην κλινική Covid απλής νοσηλείας του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύονται από χθες το βράδυ επτά ηλικιωμένοι. Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το νοσοκομείο, οι επτά ηλικιωμένοι ήρθαν διαγνωσμένοι θετικοί για κορονοϊό στην εφημερία Covid του νοσοκομείου και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη και από άλλα θέματα. με την ίδια πληροφόρηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 284 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid-19 στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.664, εκ των οποίων το 55.2% είναι άνδρες. Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, 1.852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οχτώ (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 143 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι σθενών με covid-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 242 θάνατοι, 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.