Nέο «χαστούκι» από Κίνα και πτώση του Bitcoin κάτω από τα 38.000 δολάρια

Nέο «χαστούκι» από Κίνα και πτώση του Bitcoin κάτω από τα 38.000 δολάρια
pexels Photo: pixabay.com

Νέα σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα το bitcoin και η αγορά των κρυπτονομισμάτων, λόγω νέας κινεζικής παρέμβασης.

Η ανακοίνωση του Κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χε και του Κινεζικού Συμβουλίου ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οδήγησε σε νέα πτώση κάτω από τα 38.000 δολάρια.

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη «η αντιμετώπιση των συνθηκών εξόρυξης και εμπορίας bitcoin και η αποφασιστική αποτροπή μετάδοσης μεμονωμένων κινδύνων στην κοινωνία», σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη να θέσει αυστηρά όρια όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.

Η είδηση οδήγησε σε πτώση άνω του 8% την τιμή του bitcoin, διευρύνοντας τις απώλειες του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον πλανήτη που έχει δει την τιμή του να υποχωρεί άνω του 40% από το υψηλό του Απριλίου.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν και άλλα κρυπτονομίσματα, με το ether να χάνει σχεδόν 12%, το Binance Coin υποχωρεί περισσότερο από 14% και το Dogecoin να σημειώνει «βουτιά» άνω του 12%.