Νέο διοικητικό σχήμα για την ΕΡΤ προτείνει η κυβέρνηση

Νέο διοικητικό σχήμα για την ΕΡΤ προτείνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θέλει να τροποποιήσει το μοντέλο λειτουργίας της ΕΡΤ με τη δημιουργία ενός ηγετικού σχήματος που θα λαμβάνει τις αποφάσεις.

Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μία ημέρα μετά την υποβολή της παραίτησης του Διονύση Τσακνή στον πρωθυπουργό, προτάθηκε το νέο σχήμα. Η κυβέρνηση επιμένει στο νέο σχήμα με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κωστόπουλο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, διατηρώντας τον κ. Τσακνή στη θέση του προέδρου, χωρίς όμως να ασκεί αρμοδιότητες, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Οι αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της ΕΡΤ θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Σήμερα (13.00) θα γίνει η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του κ. Χρήστου Λεοντή και του κ. Γιώργου Θαλασσινού. Ο συνθέτης κ. Χρ. Λεοντής προορίζεται να αναλάβει την ευθύνη των Μουσικών Συνόλων, ως μέλος του Δ.Σ., την οποία είχε άτυπα ο κ. Τσακνής. Ο πρώην διευθυντής του Μελωδία 99,2 και του περιοδικού «Μετρό», κ. Γ. Θαλασσινός θα αναλάβει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος με πρώτη αρμοδιότητα τη λειτουργία των ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Η κυβέρνηση θέλει να τροποποιήσει το μοντέλο λειτουργίας, με τη δημιουργία ενός ηγετικού σχήματος που θα λαμβάνει τις αποφάσεις.