Νέο ιστορικό ρεκόρ για το Bitcoin: Άνοδος 6%, στα 51.431 δολάρια ανά νόμισμα

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το Bitcoin: Άνοδος 6%, στα 51.431 δολάρια ανά νόμισμα
pexels

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του  κόσμου, το Bitcoin, καθώς την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 6%, στα 51.431 δολάρια. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto επίσης σημείωσε ρεκόρ.

Παρότι το ράλι του bitcoin εκτιμάται από πολλούς ως άλλη μία κερδοσκοπική φούσκα, οι οπαδοί του επισημαίνουν ότι έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την πρόσφατη επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων που πραγματοποίησε η Tesla σε αυτό.

Την ίδια στιγμή, η MicroStrategy Inc., σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θα πουλήσει μετατρέψιμες ομολογίες 600 εκατ. δολαρίων, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα έσοδα που θα αποκομίσει για να αγοράσει περισσότερα ψηφιακά νομίσματα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες πρόκειται να επεκταθεί, οδηγώντας σε αύξηση κερδών.

«Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Bitcoin ενισχύεται, αλλά αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η τάση που ξεκίνησε η MicroStrategy και έκανε δημοφιλή η Tesla: η μετακίνηση των θεσμικών στο Bitcoin για αντιστάθμιση του πληθωρισμού», δήλωσε ο Νικόλας Πελεκάνος, επικεφαλής συναλλαγών της NEM.

Τα futures του Bitcoin δείχνουν ότι οι traders δεν βλέπουν ξαφνικό τέλος στο ράλι του κρυπτονομίσματος, με τα spread μεταξύ του ενεργού συμβολαίου και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, να συνεχίζουν να διευρύνονται.

Άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές ασιατικών εταιρειών που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα. Η ιαπωνική Monex Group εκτινάχθηκε κατά 11% και βρέθηκε σε υψηλό 13 ετών και η BC Technology Group στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ.