Nέο μεγάλο «χτύπημα» για το Libra του Facebook: Visa, Mastercard και eBay το εγκαταλείπουν

Nέο μεγάλο «χτύπημα» για το Libra του Facebook: Visa, Mastercard και eBay το εγκαταλείπουν

Πέντε εταιρείες μεταξύ αυτών οι Mastercard, Visa και eBay αποτραβήχτηκαν από το σχέδιο δημιουργίας του ψηφιακού νομίσματος Libra από το Facebook, λίγες μόλις ημέρες πριν όσοι στηρίζουν το πρότζεκτ συναντηθούν για πρώτη φορά.

Η εξέλιξη συνιστά σοβαρό χτύπημα για το Libra και έρχεται μια εβδομάδα αφότου και η PayPal ανακοίνωσε ότι αποτραβιέται.

Η «συμμαχία του Libra» είναι ένα σχήμα που απαρτίζεται από χρηματοπιστωτικές και τεχνολογικές εταιρείες που δεσμεύτηκαν να βάλουν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ στην προσπάθεια

«H Visa αποφάσισε να μη συμμετέχει στη συμμαχία αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Fortune. «Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τη προσπάθεια και η τελική μας απόφαση θα εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους, όπως η δυνατότητα του σχήματος να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών».

«Σεβόμαστε το όραμα του Libra Association. Ωστόσο το eBay αποφάσισε να μην είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στους Financial Times.

Kαθώς μεγάλες εταιρείες αποχωρούν από το project γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το Facebook να αναπτύξει το κρυπτονόμισμα του, το οποίο υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο σκεπτισκισμό διάφορες ρυθμιστικές αρχές.  Ακόμη βέβαια στο πλευρό της συμμαχίας υπάρχουν εταιρείες όπως οι Uber, Lyft, Spotify και Coinbase.

To Facebook απάντησε με μια ανακοίνωση:

«Εκτιμούμε τη στήριξη τους στους στόχους και στο όραμα του Libra Project. Ωστόσο αν και η σύνθεση της συμμαχίας μπορεί να μεγαλώνει και να αλλάζει κατά καιρούς, η τεχνολογία και η φύση του Lybra εξασφαλίζει ότι το δίκτυο γύρω από αυτό θα παραμένει ισχυρό».