Νέο μεγάλο deal του Ευάγγελου Μαρινάκη στα media: Κλείνει στα 45 εκατ. ευρώ η εξαγορά της Forthnet

Νέο μεγάλο deal του Ευάγγελου Μαρινάκη στα media: Κλείνει στα 45 εκατ. ευρώ η εξαγορά της Forthnet
Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης προσέρχεται στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα, την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία εξαγοράς του ομίλου από την Alter Ego.

Στο μεγάλο deal που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην τηλεόραση, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Forthnet.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Alter Ego βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, οι οποίες έχουν παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι όλες οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου τον Οκτώβριο να υπογραφεί η συμφωνία. Η Αlter Ego αναμένεται να καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατ. ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet, ενώ η συμφωνία προβλέπει και διαγραφή δανείων.

Η εξαγορά της Forthnet από την Αlter Ego δημιουργεί νέες ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς η Αlter Ego έχει ήδη άδεια για επίγεια τηλεόραση (με το ΟΝΕ) και τώρα αποκτά και καλωδιακή μέσω της ΝΟVA.