Νέο μήνυμα Βαρουφάκη σε Ρέντσι: Δεν θα γλιτώσετε από εμένα

Νέο μήνυμα Βαρουφάκη σε Ρέντσι: Δεν θα γλιτώσετε από εμένα

Η άτυπη κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών συνεχίζεται.

Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης με νέα ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι «όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές. Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με κείμενό του, επαναλαμβάνει ότι δεν ξεφορτώθηκαν τον ίδιο, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο «ξεφορτώθηκαν τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» και εγκαλεί τον Ιταλό πρωθυπουργό ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στο έργο «αριστερή παρένθεση – διάλειμμα Αλέξης» παίζοντας το ρόλο του «καλού μπάτσου».

«Μπορείτε να χαρείτε όσο θέλετε για το γεγονός ότι δεν είμαι πια ο υπουργός Οικονομικών, ούτε καν στο Κοινοβούλιο. Αλλά εσείς δεν θα γλιτώσετε από μένα. Είμαι ζωντανός καθώς οι άνθρωποι στην Ιταλία, μου το θυμίζουν όταν περπατώ στους δρόμους της όμορφης χώρας σας. Όχι, αυτό που ξεφορτωθήκατε, συμμετέχοντας σε αυτό το ποταπό πραξικόπημα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής δημοκρατίας τον περασμένο Ιούλιο, ήταν η δική σας ακεραιότητα ως Ευρωπαίων Δημοκρατών».

Ακόμη ο Βαρουφάκης επισημαίνει στον Ματέο Ρέντσι ότι παρέμεινε πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως γράφει χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας «υπό συνθήκες ακραίου εξαναγκασμού» από τους Ευρωπαίους ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του κ. Ρέντσι που του έλεγε «Εάν δεν συμφωνήσετε, θα σας καταστρέψουν – παρακαλώ πείτε ναι σε αυτά», οδηγήθηκε στο «ναι» στη συμφωνία.

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι η διαφωνία του με τον Αλέξη παραμένει τόσο για το εάν οι δανειστές «μπλόφαραν» όσο και για το πως έπρεπε να αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση και γι αυτό όπως γράφει «χώρισαν οι δρόμοι μας». Σημειώνει πάντως ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψει μια μη βιώσιμη συμφωνία.