Νέο «μπλόκο» στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft;

Νέο «μπλόκο» στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft;
ANKARA, TURKIYE - FEBRUARY 10: In this photo illustration logo of “Microsoft� is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen displaying "Activision Blizzard" in Ankara, Turkiye on February 10, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Κατά πόσο κινδυνεύει το «κλεισμένο» deal.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) θα υποστηρίξει την Τετάρτη ότι μια ομοσπονδιακή δικαστής έκανε λάθος όταν έκρινε ότι η συμφωνία της Microsoft ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της κατασκευάστριας εταιρείας του «Call of Duty» Activision Blizzard ήταν νόμιμη βάσει της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, στην τελευταία τους προσπάθεια να σταματήσουν τη συμφωνία.

Η Microsoft έκλεισε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της βιομηχανίας παιχνιδιών, στις 13 Οκτωβρίου, αφού έλαβε την έγκριση των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών.

Η FTC, ωστόσο, αναμένεται να υποστηρίξει σε τριμελές εφετείο στην Καλιφόρνια ότι ο δικαστής του κατώτερου δικαστηρίου έθεσε στον οργανισμό πολύ υψηλά κριτήρια, απαιτώντας του ουσιαστικά να αποδείξει ότι η συμφωνία ήταν αντιανταγωνιστική. Πρόκειται για μια δύσκολη μάχη, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη εις βάρος της απόφαση και παράλληλα,  ΕΕ και Βρετανία έχουν υπογράψει τη συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νομική μάχη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταπολεμήσει τις συγχωνεύσεις και τις αυξήσεις των τιμών που επηρεάζουν τους καταναλωτές σε τομείς που κυμαίνονται από τα φάρμακα έως τα αεροπορικά εισιτήρια.

Η FTC αναμένεται επίσης να υποστηρίξει ότι ο δικαστής έκανε λάθος που επικαλέστηκε συμφωνίες που συνήψε η Microsoft με αντιπάλους για τη διανομή παιχνιδιών ως απόδειξη ότι η συγχώνευση δεν θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό.

Η FTC κατέθεσε αγωγή με στόχο να σταματήσει τη συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2022, υποστηρίζοντας ότι η Microsoft θα χρησιμοποιούσε τα δημοφιλή παιχνίδια της Activision για να καταστείλει τον ανταγωνισμό στις κονσόλες Xbox και να κυριαρχήσει στις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις συνδρομητικών παιχνιδιών και παιχνιδιών cloud. Αλλά ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάνθηκε τον Ιούλιο ότι δεν κατάφερε να τεκμηριώσει την υπόθεσή της.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: