Νέο «πακέτο» Σολτς 65 δισ. ευρώ για την τόνωση της γερμανικής οικονομίας

Νέο «πακέτο» Σολτς 65 δισ. ευρώ για την τόνωση της γερμανικής οικονομίας
epa10149374 German Chancellor Olaf Scholz gestures as he gives a statement during a closed meeting of the federal cabinet in Meseberg, Germany, 31 August 2022. The German government meets for a two day retreat at the guest house of the German government in Meseberg near Berlin. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασυνδέσει συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές στο σημερινό ποσοστό πληθωρισμού ή σε ποσοστό πληθωρισμού μελλοντικών εκτιμήσεων

Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο οικονομικό πακέτο στήριξης το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές, σύμφωνα με πηγές.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Το τρίτο πακέτο είναι μεγαλύτερο από τα δύο πρώτα μαζί. Πρόκειται για 65 δισεκατομμύρια ευρώ, είπε ο Σολτς. Και τα τρία πακέτα είχαν όγκο 95 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ο καγκελάριος χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία «τρομερή καταστροφή». Η χώρα θα βοηθηθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι του «επιτιθέμενου». 

Όλος ο κόσμος αισθάνεται τις συνέπειες. «Η Ρωσία δεν είναι πλέον ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας», ανέφερε ο Σολτς. Η Γερμανία προετοιμάζεται για τον μελλοντικό ενεργειακό εφοδιασμό, προσθέτει. 

«Θα ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα» τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος. Αυτό αφορά την ενεργειακή ασφάλεια, λέει, ενώ ένα άλλο ζήτημα είναι οι υψηλές τιμές και το κόστος.

Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασυνδέσει συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές στο σημερινό ποσοστό πληθωρισμού ή σε ποσοστό πληθωρισμού μελλοντικών εκτιμήσεων, ενώ θα διαθέσει κονδύλια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προσφορά εκπτώσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.