Νέο pitch day από το Startupbootcamp

O ολλανδικός «accelerator» καλεί τις ελληνικές τεχνολογικές startups να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους στις 29 Σεπτεμβρίου στο Orange Grove.

Το Startupbootcamp, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης-ωρίμανσης (acceleration) νεοφυών εταιρειών (startups) στην Ευρώπη,  καλεί τις ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε μία ημέρα παρουσιάσεων (pitch day), καθώς ο ολλανδικός «accelerator» ετοιμάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να επενδύσει σε δέκα εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο.

Το Startupbootcamp HighTechXL παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Πέρυσι, μάλιστα, αξιολόγησε δέκα ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην αντίστοιχη pitch day που διοργάνωσε στην Αθήνα και επέλεξε να επενδύσει σε δύο από αυτές, ανάμεσα σε περισσότερες από 400 αιτήσεις από όλο τον κόσμο.

Φέτος το ανάλογο pitch day πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Philips Hellas και το Orange Grove και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στον συνεργατικό χώρο Orange Grove της ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Το Startupbootcamp HighTechXL θα φιλοξενηθεί στο παλιό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Philips στο Eindhoven της Ολλανδίας, μία πόλη που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο εφευρετική πόλη του κόσμου, καθώς κατατίθενται αιτήσεις για κατοχύρωση πατεντών κάθε 20 λεπτά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως υλικά προηγμένης τεχνολογίας, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, επικοινωνία μηχανής προς μηχανή, καθαρή τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα, εκτύπωση τριών διαστάσεων, τεχνολογίες ζωής, νανοτεχνολογία, μικροηλεκτρονική, ρομποτική, κλπ.

Για την pitch day στην Αθήνα καλούνται εταιρείες από όλη την Ελλάδα από τους παραπάνω τομείς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Οι περισσότερα υποσχόμενες εταιρίες θα λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά στα στελέχη του Startupbootcamp HighTechXL, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philips Ελλάδας, Παναγιώτη Μπάρα, τον πρεσβευτή της Ολλανδίας στην Ελλάδα και εμπνευστή του Orange Grove, Γιαν Βερστέιχ και άλλους σημαντικούς ανθρώπους από το επενδυτικό, επιχειρηματικό και τεχνολογικό γίγνεσθαι της Αθήνας.

Οι εταιρείες/ιδέες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εταιρεία και τα προϊόντα που αναπτύσσουν μπροστά σε ένα πάνελ από διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, καθώς και mentors του Startupbootcamp HighTechXL.

Οι αιτήσεις για την ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση.