Νέο ραντεβού με την τρόικα για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Νέο ραντεβού με την τρόικα για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξόφλησης των οφειλών θα εξετασθεί εκ νέου αύριο στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας στο ΥΠΟΙΚ.

Νέο ραντεβού με τα μέλη της Τρόικας θα έχει αύριο στο υπουργείο Οικονομικών στις 15.00 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς εκκρεμεί νέος κύκλος συζητήσεων για το ζήτημα της εξόφλησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας συζήτησαν  τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του, με τον γενικό γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτη Κόκκορη, και τους διοικητές, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιο Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ ) Γεωργία Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντα Βεργίνη.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ρύθμισης, ενώ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιάιτερα ενδιαφέρουσα και μπορέσαμε να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Κόκκορης και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους».

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την «τρύπα» 1 δισ. ευρώ

Η τρόικα ξανά στο υπουργείο Οικονομικών