Νέο ρεκόρ αναφορών για το #Grexit στο διαδίκτυο

Νέο ρεκόρ αναφορών για το #Grexit στο διαδίκτυο

Προς νέο ρεκόρ αναφορών του όρου Grexit στα social media «βαδίζει» ο Ιούνιος.

Συζητήσεις επί συζητήσεων, διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων και διαδηλώσεις επί διαδηλώσεων κατάφεραν να φέρουν πάλι στην κορυφή της ατζέντας το θέμα του#Grexit, που για μία ακόμη φορά χτύπησε κόκκινα όχι μόνο στις τηλεοπτικές συζητήσεις και στα πηγαδάκια των καφενείων, αλλά και στα social media.

Τον Φεβρουάριο, είχαμε γράψει για ένα ρεκόρ αναφορών για τον όρο #Grexit, αλλά δεν φανταζόμασταν τότε ότι το ρεκόρ του Ιανουαρίου (40.777) θα ήταν οι λιγότερες αναφορές για όλο το εξάμηνο του 2015 – μέχρι τις 18/6. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιούνιος – αν και δεν έχει τελειώσει – έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αναφορών μετά τον Απρίλιο, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. Συνολικά, από την αρχή του έτους, ο όρος έχει αναφερθεί 369.000 φορές!

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, βλέπουμε ότι τις ημέρες, που έγιναν οι περισσότερες αναφορές στον όρο #Grexit ήταν η 5η Φεβρουαρίου και η 15η Ιουνίου.

Όσον αφορά τις πηγές αναφορών, πρώτο και με διαφορά το twitter με 40% και ακολουθούν τα blogs και το facebook με 23% και 22%, αντίστοιχα.

 

Πηγή: Monitor