Νέο sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη σκιά της ρωσικής εισβολής 

Νέο sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη σκιά της ρωσικής εισβολής 
Άνδρας περνά δίπλα στους πίνακες με τους δείκτες τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Μεγάλη πτώση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από την εξάπλωση του κοροναϊού, με κρούσματα και στην Ιταλία. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 855,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,26%. Ενδοσυνεδριακά κατάγεραψε κατώτερη τιμή στις 845,29 μονάδες (-5,35%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,28 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,23%. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κύμα πωλήσεων, για άλλη μία μέρα, μαστίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη σκιά της κλιμάκωσης των ρωσικών επιχειρήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιθετικές πωλήσεις, έως -8%, καταγράφονται στις τράπεζες ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει η Coca Cola λόγω έκθεσής της στην Ουκρανία.

Αν μη τι άλλο, οι εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού – εξέλιξη άκρως δυσμενής, που σε καμία περίπτωση δεν έχει αποτιμηθεί από τις αγορές.

Tην ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ΧΑ γνώριζε πτώση -3,5%, με τον γενικό δείκτης να διασπά την αντίσταση των 850 μονάδων.