Νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα παρουσίασε η Intracom Telecom

Νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα παρουσίασε η Intracom Telecom

Πρόκειται για το νέο Μικροκυματικό Ράδιο για Δίκτυα Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης Υπερύψηλής Ευρυζωνικότητας.

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα το νέο πολυσημειακό (PtMP) μικροκυματικό ράδιο, WiBAS micro-BS, για εταιρική και οικιακή συνδεσιμότητα. Η εταιρεία θα παρουσιάσει το καινοτόμο σύστημα στο περίπτερο της 7B50, στην Αίθουσα 7, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Τηλεπικοινωνιών MWC Barcelona, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών (ISP) μπορούν πλέον να επωφεληθούν από το νέο WiBAS micro-BS, έναν μικροκυματικό σταθμό βάσης (BS), ο οποίος λειτουργεί στη συχνότητα των 28 GHz. Παράλληλα, αυτό το ραδιοσύστημα παρέχει υπερσύγχρονη IP συνδεσιμότητα για δίκτυα σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) και ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των παρόχων για εγκαταστάσεις «μηδενικού αποτυπώματος» σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες για εξυπηρέτηση οικιακών και εταιρικών συνδρομητών.

Σε συνδυασμό με μια κεραία συμπαγούς σχεδίασης και πλήρους κάλυψης (360°), μπορεί να εγκατασταθεί στο κέντρο ενός χωριού για να εξυπηρετήσει κάθε απαιτητικό συνδρομητή μέσα στην περιοχή. Λόγω του μικρού μεγέθους του, το WiBAS micro-BS δεν απαιτεί σημαντικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές για την εγκατάσταση και λειτουργεία του.

Επιπλέον, συνδυάζει εξελιγμένες δυνατότητες QoS με μια ισχυρή και υψηλής απόδοσης λειτουργία, ενώ είναι πλήρως συμβατό με όλους τους διαθέσιμους τερματικούς σταθμούς WiBAS. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραδιοσύστημα WiBAS micro-BS είναι κατασκευασμένο με βάση την πιο προηγμένη τεχνολογία στον κλάδο.

Ο Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Πιστοί στους στόχους μας να εκπληρώσουμε οποιαδήποτε απαίτηση για ευρυζωνική σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA) υψηλής ποιότητας σε ήμι-αστικές και αγροτικές κατοικημένες περιοχές, επεκτείναμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μικροκυματικών λύσεών μας με ένα πολυσημειακό (PtMP) ράδιο νέας γενιάς, το οποίο προσφέρει την υψηλότερη χωρητικότητα, ευκολία, απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας στην αγορά μέσα από ένα συμπαγή κεντρικό σταθμό βάσης (BS), ενώ προσαρμόζεται διακριτικά με το τριγύρω περιβάλλον. Η λύση αυτή επιβεβαιώνει την καινοτομία και την ηγετική θέση της εταιρείας στα πολυσημειακά (PtMP) συστήματα, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να προσφέρουν στους συνδρομητές τους υψηλού επίπεδου υπηρεσίες συνδεσιμότητας».