Νέο tweet αναστατώνει τον Φρανσουά Ολάντ

Νέο tweet αναστατώνει τον Φρανσουά Ολάντ

Η πρώην σύζυγος του γάλλου προέδρου, Βαλερί Τριεβελέρ, έκανε αισθητή τη παρουσία της κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ολάντ με τον Mεξικανό ομόλογό του.

Στο Μεξικό βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών με την υπογραφή 30 συμφωνιών συνεργασίας σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία, έπειτα από τη κρίση που είχε προκαλέσει σε διπλωματικό επίπεδο η επταετής φυλάκιση της Γαλλίδας Φλοράνς Κασέ, με τη κατηγορία της απαγωγής.

Ο πρόεδρος μπορεί να μη συνοδεύεται πλέον από τη πρώην σύντροφό του στα ταξίδια, η Βαλερί όμως έκανε αισθητή την παρουσία της – έστω κι από μίλια μακριά. Η Τριερβελέρ φρόντισε να θυμίσει με ένα όχι και τόσο κομψό τρόπο το ζήτημα της Μοντ Βερσινί στον πρώην σύντροφό της, ο οποίος είχε ξεχάσει να το συμπεριλάβει στην ατζέντα του.

Η Τριερβελέρ παρεμβαίνει για να βοηθήσει την πρώην σύζυγο του ισχυρού μεξικανού πολιτικού τον οποίο κατηγορεί για την απαγωγή των δύο παιδιών τους.

«Η γαλλική διπλωματία πρέπει να αναλάβει δράση…Ας την βοηθήσουμε», έγραψε η στον λογαριασμό της στο Twitter, λίγο πριν ο Φρανσουά Ολάντ συναντηθεί με τον μεξικανό ομόλογό του Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Από τη πλευρά της η πρώην σύζυγος του Αρτούρο Μοντιέλ δήλωσε πολύ ικανοποιημένη για την υποστήριξη της Βαλερί, γεγονός πολύτιμο για εκείνη. Η Μοντιέλ, η οποία κατηγορεί τον πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας του Μεξικού κατηγορεί ότι δεν της επιτρέπει να δει τα παιδιά της, έχει ξεκινήσει τη δική της μάχη για να ξαναδει τα παιδιά της.

«Εχει χαρακτηρισθεί από το Forbes ως ο έβδομος πλέον διεφθαρμένος άνθρωπος στη Λατινική Αμερική: δεν διστάζει να εκμεταλλευθεί την επιρροή του, να εξαγοράσει δικαστές, δεν φοβάται τίποτε και αισθάνεται ότι βρίσκεται υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε.

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας «με βοήθησε πολύ, με δέχθηκε δύο φορές στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ηταν πολύ ευαισθητοποιημένη για την υπόθεση και τότε μού είχε πει ότι θα προσπαθούσε να συνοδεύσει τον Φρανσουά Ολάντ σε αυτήν την επίσκεψη στο Μεξικό».

«Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό το ταξίδι θα φέρει μία λύση για μένα και ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα μού φέρει πίσω τα παιδιά μου!» δήλωσε η Μοντ Βερσινί, κατηγορώντας τους μεξικανούς δικαστές ότι της στέρησαν το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά της. «Θεωρώ ότι τα δικαιώματά μου έχουν παραβιασθεί…ότι έχει παραβιασθεί σύμβαση της Χάγης…δεν πρόκειται πλέον για ιδιωτική υπόθεση».

«Πρόκειται για μία υπόθεση που γνωρίζουμε καλά και με την οποία ασχολούμαστε πολύ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων γαλλική διπλωματική πηγή.

Για τη γαλλική προεδρία, η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στο Μεξικό έχει μεγάλη σημασία για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, έναν χρόνο μετά την απελευθέρωση έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μεξικού της Γαλλίδας Φλοράνς Κασέ, η οποία παρέμεινε επί επτά χρόνια σε μεξικανική φυλακή κατηγορούμενη για απαγωγές.

Διαβάστε ακόμα:

Γαλλία: 500.000 δολάρια στην Τριερβελέρ για να διαφημίσει ιστοσελίδα πορνό!

Επιχείρηση γοητείας του Φρανσουά Ολάντ στη Silicon Valley

Ο επιχειρηματίας που «έφερε» το Λος Άντζελες στο Κολωνάκι!