Νέο βήμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια- Τι θα ισχύει για εμβολιασμένους

Νέο βήμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια- Τι θα ισχύει για εμβολιασμένους
Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Η πτήση από το Ανόβερο της Γερμανίας εγκαινίασε την τουριστική περίοδο στο Ηράκλειο, μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης, για πτήσεις από το εξωτερικό. Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και κρητική μουσική που έπαιζαν ζωντανά Κρήτες καλλιτέχνες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι περιορισμοί για τους άλλους ταξιδιώτες θα πρέπει να βασίζονται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται υγειονομικά η χώρα από την οποία προέρχονται.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς το φετινό καλοκαίρι, επιτρέποντας στους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να αποφύγουν τεστ ή καραντίνες και διευρύνοντας τον κατάλογο των χωρών της ΕΕ που θεωρούνται ασφαλείς για τους ταξιδιώτες, όπως δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες και γράφει το Reuters.

Συγκεκριμένα πρέσβεις από τις 27 χώρες της ΕΕ ενέκριναν μια τροποποιημένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι 14 ημέρες πριν ταξιδέψουν, θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη.

Οι περιορισμοί για τους άλλους ταξιδιώτες θα πρέπει να βασίζονται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται υγειονομικά η χώρα από την οποία προέρχονται και εάν έχει υπό έλεγχο τα κρούσματα κορωνοϊού.