Νέος CEO στη Folli-Follie o Αναστάσιος Φράγκου

Νέος CEO στη Folli-Follie o Αναστάσιος Φράγκου

Στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου «να ξεπεράσει η FF Group τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να επανέλθει σε μια τροχιά ανάκαμψης».

Η Folli-Follie ανακοίνωσε την εκλογή του κ. Αναστάσιου Φράγκου ως Διευθύνοντος Συμβούλου αυτής, με άμεση ισχύ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία αναφέρει πως «σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού για την Κατάχρηση της Αγοράς (ΕΕ) 596/2014 (MAR), το άρθρο 2 παρ. 2 (ε) της Απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον Κανονισμό του Χ.Α., καθώς και τον Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, η Εταιρεία ανακοινώνει την εκλογή του κ. Αναστάσιου Φράγκου ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους αυτού, κ. Νάρκισσου Γεωργιάδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας.

Ενόψει των ανωτέρω, ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα ως εξής:

1. ΑΒΡΑΑΜ Κ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ – Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ – Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
3. KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
5. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΟΝΤΑΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ – Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ – Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
10. ΗΛΙΑΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
11. ΖHANG HAOLEI – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Αβραάμ Κ. Γούναρης, Πρόεδρος του Ομίλου FF GROUP δήλωσε: «Ο κ. Αναστάσιος Φράγκου αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στη διοικητική ομάδα της Εταιρείας. Η μακρά εμπειρία του αλλά και η εξειδίκευσή του στη διαχείριση εταιρικών αναδιαρθρώσεων και μετασχηματισμών θα προσδώσει δυναμική στην εν εξελίξει διαδικασία ανάκαμψης στην οποία βρίσκεται η εταιρεία μας και θα θέσει τις βάσεις για το μέλλον της».

Ο κ. Αναστάσιος Φράγκου δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης διεθνούς μου επαγγελματικής πορείας, έχω διαπιστώσει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που καταφέρνουν να αναδειχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ελάχιστες. Μία από αυτές που το κατάφεραν είναι η Folli Follie. Ένα επιτυχημένο ελληνικό σήμα, που μπορεί κανείς να συναντήσει στις εμπορικές μητροπόλεις όλου του κόσμου. Για το λόγο αυτό, ανταποκρίθηκα αμέσως στην πρόσκληση να αναλάβω τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας και να συμβάλω στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται, με στόχο να ξεπεράσει η FF Group τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να επανέλθει σε μια τροχιά ανάκαμψης. Μαζί με τη διοικητική ομάδα της εταιρείας, θα εργαστούμε με αφοσίωση, σεβασμό και ευθύνη προς τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, πελάτες και μετόχους μας για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της εταιρία, ο κ. Φράγκου αποτελεί ένα αξιόλογο στέλεχος με περισσότερα από 25 έτη διεθνούς εμπειρίας σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική και μία εξίσου επιτυχημένη πορεία σε πολυεθνικές εταιρείες. Ειδικεύεται σε θέματα αναδιάρθρωσης, ανάκαμψης (turnaround) και επέκτασης επιχειρήσεων. Παράλληλα, διαθέτει σε βάθος γνώση και εμπειρία σε σημαντικούς κλάδους όπως: τα προϊόντα ταχείας κατανάλωσης (FMCG’ s), Κατασκευές, Ενέργεια, Real Estate κ.α. Έχει διατελέσει CEO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Janus Continental ενώ παλαιότερα COO και CFO της εταιρείας Super-Max. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA με ειδίκευση στο Marketing από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Καλιφόρνια (California State University), στις ΗΠΑ.