Νέος γύρος χρηματοδότησης για να σωθεί το SoundCloud

Νέος γύρος χρηματοδότησης για να σωθεί το SoundCloud

Συζητήσεις για εξαγορά ποσοστού μετοχών που θα σώσουν την εταιρεία.

Δυο ιδιωτικές εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων (private equity) βρίσκονται σε συζητήσεις για την εξαγορά ποσοστού των μετοχών του SoundCloud, που επί χρόνια έχει οικονομικά προβλήματα.

Αν και οι συμφωνίες είναι ξεχωριστές – και όχι τελικές – τα μερίδια θα προστεθούν σε μια πλειοψηφία των μετοχών της SoundCloud, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το SoundCloud, η μουσική πλατφόρμα με έδρα στη Γερμανία, είναι ίδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής σε μουσικούς, οι οποίοι θέλουν να κάνουν demos και remixes ή να ηχογραφήσουν σπάνια κομμάτια για οπαδούς.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει χάσει ένα μεγάλο κομμάτι τηςαγοράς. Στις αρχές του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε ότι τα έσοδα έχουν λιγοστέψει αρκετά, και στις αρχές Ιουλίου απολύθηκε το 40% του προσωπικού της και έκλεισε δύο γραφεία.

Αυτό οδήγησε στην ανησυχία για το κλείσιμο της υπηρεσίας εντελώς, και ενδεχομένως να χαθεί ένα τεράστιο μέρος της μεταφορτωμένης μουσικής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Alex Ljung είχε τότε διαβεβαιώσει ότι το SoundCloud δεν πρόκειται να κλείσει. 

Εάν έρθουν οι νέες επενδύσεις σίγουρα η εταιρεία θα πάρει μια μεγάλη ανάσα. Ακόμα κι έτσι, όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι σίγουρα. Το SoundCloud εισήγαγε αρκετές συνδρομητικές επιλογές για τους χρήστες και ενώ η εταιρεία έχει υπερδιπλασιάσει τα έσοδα τους τελευταίους 12 μήνες, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον αριθμό των συνδρομητών, γεγονός που υποδηλώνει απογοητευτικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Την ίδια στιγμή, το Spotify, με μια εκτίμηση στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια και πολύ κοντά στη δημόσια εγγραφή, έχει το 2016 διπλάσιεςλειτουργικές ζημίες που φτάνουν τα 389 εκατομμύρια δολάρια..