Νέος γύρος τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο

Νέος γύρος τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο

Τουρκική ΝΑVTEX για περιοχή κοντά στο Καστελλόριζο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στην αντιπολίτευση η αλλαγή πορείας του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Ιράν, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο:

«Είναι γνωστό και αυτό το γνωρίζουν άριστα τα ραντάρ της γειτονικής χώρας ότι προσγειώνονται C-130 στη Ρόδο. Το ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί ζητήθηκε άδεια να προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που αφορά τα στρατιωτικά C-130. Και εφόσον άλλαξε τελικά πορεία και δεν προσγειώθηκε στη Ρόδο, στην πραγματικότητα δεν έγινε αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας ότι δεν μπορεί να προσγειωθεί στη Ρόδο;» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κρεμαστινός.

Τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουν χώρα διήμερα μπαράζ παραβάσεων, αλλά και η NAVTEX του σταθμού Αττάλειας μέσω της οποίας δεσμεύθηκε την Τρίτη για περίπου έξι ώρες σχεδόν ολόκληρη η περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελλόριζο. Η συγκεκριμένη NAVTEX εντάσσεται στην στρατηγική τακτική της Τουρκίας, η οποία θεωρεί ότι το Καστελλόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα.