Νέος μεγάλος παίκτης μπαίνει στην αγορά των σούπερ μάρκετ

Νέος μεγάλος παίκτης μπαίνει στην αγορά των σούπερ μάρκετ
epa000355577 A customer stands behind his trolley, which features the logo of the supermarket chain Spar, as he collects a product from a shelf in Hamburg, Germany Wednesday 26 January 2005. French ITM Entreprises S.A., the principal shareholder of Spar, wants to take total control of the troubled supermarket chain Spar. Minority shareholders were urged today in Hamburg Wednesday during a special general shareholders meeting to consent this move. According to ITM Entreprises S.A. the company already holds 97,27 percent of Spar shares and has been providing financial support in millions of euros for years. EPA/Patrick Lux
H Βερούκας αναλαμβάνει την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων SPAR για όλα τα καταστήματα του δικτύου, καθώς και τη συνολική υποστήριξη logistics, μέσω των κέντρων διανομής της σε όλη την Ελλάδα.

Σε συμφωνία με τον Όμιλο Βερούκα προχώρησε η SPAR Hellas προκειμένου αυτός να αναλάβει την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων SPAR για όλα τα καταστήματα του δικτύου, καθώς και την συνολική υποστήριξη logistics, μέσω των κέντρων διανομής της σε όλη την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την υποστήριξη του ομίλου Βερούκα, η SPAR έχει πλέον την πιο δυναμική και ολοκληρωμένη εμπορική πρόταση για τα καταστήματα τη μεσαίας αγοράς, με παγκόσμιο εμπορικό σήμα και δυνατό marketing, πανελλαδική διανομή εμπορευμάτων, πλήρη γκάμα private label προϊόντων και ανταγωνιστικές παροχές και τιμές στα επώνυμα είδη.

Η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων SPAR στοχεύει αρχικά στα καταστήματα των τουριστικών περιοχών (λόγω της αναγνωρισιμότητας τους εμπορικού σήματος), μέσω μετατροπής των υπαρχόντων καταστημάτων του ομίλου αγορών ΑΣΤΕΡΑΣ, που αποτελεί τον βασικό sublicensee για την ελληνική αγορά, αλλά και άλλων ανεξάρτητων καταστημάτων που ζητούν τη συνεργασία.

Η SPAR, μετά από μόλις 16 μήνες λειτουργίας, έχει στο δίκτυο της 31 καταστήματα πλήρους μετατροπής με ακόμα 24 καταστήματα να βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής σήματος και lay out (intermediate phase), με πρόβλεψη να ξεπεράσει τα 100 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2020.