Nέος «μνηστήρας» για την Praxia Bank – Ποιος κατέθεσε πρόταση εξαγοράς

Nέος «μνηστήρας» για την Praxia Bank – Ποιος κατέθεσε πρόταση εξαγοράς

Νέα πρόταση για την εξαγορά της Praxia Bank έλαβε η ΤτΕ το Σάββατο σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής. Η πρόταση από το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Duet Group έχει την μορφή Letter of Intent και συνδέεται με την ολοκλήρωση νομικού και οικονομικού ελέγχου.

Προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση της Praxia με ποσό της τάξης των 25 εκατομμυρίων το πρώτο έτος και άλλων 50 εκατομμυρίων το δεύτερο έτος με απώτερο μεσοπρόθεσμο στόχο η επένδυση αυτής της πρώτης φάσης να ανέλθει στα 100 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το business plan της Duet για την Praxia εστιάζεται στην λειτουργία της ως επενδυτική τράπεζα και όχι retail.

Η  πρόταση της Duet έρχεται ως «σφήνα» στις συζητήσεις της Viva, συμφερόντων Χάρη Καρώνη , με την Praxia οι οποίες τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να είχαν καταλήξει σε μια καταρχήν συμφωνία, μετά και τις άγονες συζητήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ Praxia και Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Η Duet Group είναι μια διεθνής  εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου που ιδρύθηκε από τον Henry Gabay το 2002 και ελέγχει πολλούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των Duet Private Equity, Emerging Markets Investment Management, Duet Alternative Investments, Merit Capital και την Hill Street Limited.  Διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν τα 4 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ορίσει στη διοίκηση της Praxia Bank την 31η Ιανουαρίου ως καταληκτική ημερομηνία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιστωτικό ίδρυμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την εκκαθάριση.