Νέος πρόεδρος για την Etihad Airways

Νέος πρόεδρος για την Etihad Airways

Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέθεσε τη νέα θέση του Αντιπροέδρου Πωλήσεων στον James Mueller.

Με περισσότερα από 20 έτη εμπειρία στον τομέα της αεροπορίας, ο κ. Mueller εντάσσεται στην Etihad Airways από την United Airlines, στην οποία και εργάσθηκε για 5 χρόνια σε διαφορετικές θέσεις όπως Αντιπρόεδρος Ασίας & Ειρηνικού (Vice President Asia Pacific) και Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ατλαντικού και Ειρηνικού (Vice President Atlantic and Pacific Sales).

Πριν από την United Airlines, ο κ. Mueller εργάσθηκε για 15 έτη στην αεροπορική εταιρεία Northwest Airlines / Delta Airlines, στην οποία στο τέλος της συνεργασίας κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου Εμπορευματικών Πωλήσεων (Vice President Cargo Sales).

Η ανάθεση του κ. Mueller ακολουθεί την πρόσφατη παρουσίαση του Ομίλου Etihad Aviation, μίας νέας δομής που σηματοδοτεί την μετάβαση της Etihad Airways από αεροπορική εταιρεία σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο όμιλο αεροπορίας και τουρισμού. Η δομή, της οποίας ηγείται ο James Hogan ως Πρόεδρος του Ομίλου και Γενικός Διευθυντής, περιλαμβάνει την Etihad Airways και ένα ξεχωριστό τμήμα που συντονίζει και διαχειρίζεται τις θυγατρικές της Etihad, τις εταιρείες κοινών επιχειρήσεων και τις αεροπορικές στις οποίες διατηρεί η εταιρεία μετοχικό κεφάλαιο.

Ένας ακόμη βασικός παράγοντας της δομής είναι η ίδρυση του Ομίλου Hala, που έχει διαμορφωθεί για την αναγνώριση των εμπορικών ευκαιριών που έχουν αναπτύξει τα αεροπορικά ταξίδια σε μία ποικιλία επιχειρήσεων ταξιδιών και φιλοξενίας.

Ο James Hogan δήλωσε: “Η δημιουργία του Ομίλου Etihad Aviation καθρεφτίζει την ανάπτυξή μας ως μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και τη διαρκή διαφοροποίηση εκτός των βασικών επιχειρήσεων μίας αεροπορικής, καθώς γινόμαστε ένας κορυφαίος όμιλος αεροπορίας και τουρισμού”.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να έχουμε επικεντρωμένη ηγεσία στη νέα δομή και ο James Mueller αποτελεί ένα έξοχο παράδειγμα στελέχους που πετυχαίνει ανώτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα σε ένα ευρύ φάσμα θέσεων που κατείχε στις αεροπορικές με τις οποίες συνεργάστηκε και περιλαμβάνουν τις πωλήσεις, τη διαχείριση των εσόδων, το μάρκετινγκ και τη διανομή, αλλά και τη γενική διαχείριση”.

Ο κ. Mueller, αμερικανικής υπηκοότητας, θα αναφέρεται αρχικά στον Peter Baumgartner, Γενικό Εμπορικό Διευθυντή, καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης μετάβασης δομής του ομίλου. Στη συνέχεια, θα αναλάβει τη νέα του θέση ως Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων (Chief Operating Officer) του νεοσύστατου Ομίλου Hala και θα αναφέρεται στον Γενικό Διευθυντή Επιχειρήσεων της Etihad Airways, μία νέα θέση που δημιουργήθηκε για την επίβλεψη των καθημερινών λειτουργιών της αεροπορικής. Η αναζήτηση στελεχών για τη συγκεκριμένη θέση συνεχίζεται.

Στον κ. Mueller θα αναφέρονται ο Daniel Barranger, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων (Vice President Global Sales) της Etihad Airways, ο Hareb Al Muhairi, Αντιπρόεδρος της αεροπορικής για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Vice President UAE), ο Adam Phillips, Αντιπρόεδρος Εμπορικής Στρατηγικής και Σχεδιασμού (Vice President Commercial Strategy and Planning), και ο Justin Warby, Αντιπρόεδρος Απευθείας Πωλήσεων (Vice President Direct Sales ).

Ο James Mueller σχολίασε σχετικά με τη νέα του θέση: «Το ενδιαφέρον μου για την αεροπορία μετρά περισσότερο από τα 20 έτη που βρίσκομαι στον κλάδο, και ήταν δύσκολο να μην αναγνωριστεί η εντυπωσιακή ανάπτυξη της Etihad Airways από την αρχή της λειτουργίας της. Με την πρόσφατη δημιουργία του Ομίλου Etihad Aviation, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι προσεχείς εξελίξεις θα είναι ακόμα πιο φιλόδοξες και είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρω στην ηγεσία των διαρκώς διευρυμένων λειτουργιών πωλήσεων της Etihad Airways.»

Διαβάστε ακόμα:

Η Etihad βελτιώνει τον ύπνο των επιβατών της