Νέος πρόεδρος και CEO της Nestle Ελλάς ο Νίκος Εμμανουηλίδης

Νέος πρόεδρος και CEO της Nestle Ελλάς ο Νίκος Εμμανουηλίδης
epa05247896 Nestle's directors speak in front of the Nestle's logo during the general meeting of Nestle Group in Lausanne, Switzerland, 07 April 2016. The world's biggest food and beverage company holds its 149th annual general meeting. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: Ingram Publishing

Ο νέος επικεφαλής της εταιρείας ξεκίνησε την καριέρα του στην Nestle Ελβετίας πριν από 25 χρόνια.

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Nestle Ελλάς ανέλαβε, από την 1η Δεκεμβρίου, ο Νίκος Εμμανουηλίδης, διαδεχόμενος τον Παύλο Κιόρτση, ο οποίος, έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια παραμονής σε αυτήν τη θέση, έχει μεταφερθεί στα κεντρικά του Ομίλου, στην Ελβετία.

Από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ο κ. Εμμανουηλίδης θα είναι επίσης υπεύθυνος για την Αλβανία και την Κύπρο, διατηρώντας παράλληλα τη μέχρι τώρα θέση του ως επικεφαλής της CPW Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Εμμανουηλίδης ξεκίνησε την καριέρα του στην Nestle Ελβετίας πριν από 25 χρόνια και κατέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης στα κεντρικά του Ομίλου και την Ιταλία. Πριν από την ανάληψη της θέσης του ως επικεφαλής της CPW Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης υπήρξε, επίσης, επικεφαλής του τμήματος της Purina Petcare στην Ελλάδα.

Ο κ. Εμμανουηλίδης ανέφερε σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων: «Με τιμά η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο Όμιλος με την ανάθεση αυτού του ρόλου. Η Ελλάδα είναι μία σημαντική αγορά για τον Όμιλο Nestle, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη σταθερή δραστηριότητα και τις επενδύσεις μας στη χώρα. Η Nestle έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1899 και αναπτύσσεται δημιουργώντας προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, με καινοτομία, αγαπημένες μάρκες και μία δυνατή ομάδα ανθρώπων, που είναι και το πιο σημαντικό μας κεφάλαιο. Σκοπός μας είναι να ενισχύουμε την ποιότητα ζωής και να συνεισφέρουμε σε ένα υγιές μέλλον. Γνωρίζοντας καλά την ελληνική ομάδα της Nestle, ξέρω ότι θα βρούμε ακόμη περισσότερους τρόπους για να κάνουμε τον σκοπό μας πράξη».