Νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου

Νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της τράπεζας.

Τον νέο πρόεδρο και μέλη του ΔΣ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Τράπεζα Πειραιώς, έπειτα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Χρέη προέδρου της τράπεζας αναλαμβάνει ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του άμεσα.

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του ο Γεώργιος Χατζηνικολάου εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και στη Διεθνή ‘Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Ο κ. Χαντζηνικολάου ήταν ως πρόσφατα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ISDA και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στην ανακοίνωσή της, “η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του κ. Χαντζηνικολάου σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης, η σε βάθος γνώση των διεθνών κεφαλαιαγορών, σε συνδυασμό με την εμπειρία αναδιαρθρώσεων εντός του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, θα συνεισφέρει πολύτιμη αξία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς”.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου έλαβε Διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MBA. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα.

“Η εκλογή του κ. Χαντζηνικολάου σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του Δ.Σ. και του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας, χτίζοντας πάνω στη σημαντική πρόοδο που ήδη επιτεύχθηκε εντός του 2016. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, το Δ.Σ. εμπλουτίσθηκε με διεθνή ηγετική εμπειρία και τεχνογνωσία, ιδιαίτερα στους τομείς των τραπεζικών αναδιαρθρώσεων και της μείωσης των προβληματικών δανείων, παράλληλα με τη βαθειά γνώση και εμπειρία στην τοπική αγορά”, αναφέρει η Τράπεζα στην ανακοίνωσή της.