Νέος πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο Αλέξανδρος Βασιλικός

REUTERS

Να συνεχίσει την κοινή προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ευχήθηκε στον νέο πρόεδρο ο απερχόμενος Γιώργος Τσακίρης.

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του στις 15 Ιανουαρίου 2018.

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Βασιλικός, ενώ αντιπρόεδροι εξελέγησαν η Χριστίνα Τετράδη, ο Γιάννης Γ. Οικονόμου και ο Άρης Σουλούνιας. Οικονομικός επόπτης αναλαμβάνει ο Αντώνης Μιτζάλης. Το νέο σχήμα είναι το κάτωθι: Πρόεδρος: Αλέξανδρος Βασιλικός, αντιπρόεδροι – Χριστίνα Τετράδη, Γιάννης Οικονόμου, Άρης Σουλούνιας. Οικονομικός Επόπτης: Αντώνης Μιτζάλης και μέλη ΔΕ οι Κωνσταντίνος Λεβέντης, Κωνσταντίνος Μέριανος, Ρούλα Μυκωνιάτη και Δημήτριος Πολλάλης.

Ο αποχωρών μετά από 8 έτη συνεχούς θητείας, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τα μέλη του για την αποδοτική για τον κλάδο συνεργασία που είχαν, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού τουρισμού και της ξενοδοχίας, καθώς και η οικονομική αυτοτέλεια του Επιμελητηρίου μέσα στη δύσκολη συγκυρία της κρίσης, την απομείωση των μεγεθών του κλάδου και των συμπληγάδων του μνημονίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ένας κύκλος οκτώ ετών ολοκληρώθηκε για εμένα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές και συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, θα συνεχίσει την κοινή προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, βελτίωση του ξενοδοχειακού επαγγέλματος και φυσικά την αύξηση της ωφέλειας του τουρισμού για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ