Νέος σεισμός τώρα στην Ελασσόνα

Νέος σεισμός τώρα στην Ελασσόνα
Το σχολείο που υπέστη σοβαρές ζημιές στο χωριό Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την περιοχή της Θεσσαλίας, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021. Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, λίγο μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:16, είχε μέγεθος 6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας και εστιακό βάθος 7,8 χλμ. Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα νέος σεισμός, 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελασσόνας. Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκαν την περιοχή του σεισμού στη Θεσσαλία, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η περιοχή δεν έχει σταματήσει να τραντάζεται.

Νέα μετασεισμική δόνηση των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος εντοπίζεται 8,1 χιλιόμετρα.