Νετανιάχου: Ο Ερντογάν κατέχει εδάφη της Βόρειας Κύπρου και σφαγιάζει αμάχους στο Αφρίν

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν κατέχει εδάφη της Βόρειας Κύπρου και σφαγιάζει αμάχους στο Αφρίν
epa06629922 (FILE) - Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu looks on during a government cabinet meeting held in the southern Negev Desert town of Dimona, Israel, 20 March 2018 (reissued 26 March 2018). Netanhyahu on 26 March 2018 was questioned by Israeli police for the second time over his role in the telecommunication company Bezeq Telecom Israel's corruption case. EPA/JIM HOLLANDER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός του Ισράηλ απάντησε με πολύ σκληρή γλώσσα στη φραστική επίθεση του Τούρκου προέδρου για τη Λωρίδα της Γάζας.  

Πόλεμος δηλώσεων ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του δεύτερου το Σαββατοκύριακο για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάνε. Θα έπρεπε να το συνηθίσει. Αυτός που κατέχει εδάφη της Βόρειας Κύπρου και της κουρδικής περιοχής και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν, δεν θα έπρεπε να μας δίνει μαθήματα περί ηθικής και αξιών» έγραψε στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος είχε κατηγορήσει σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τον Νετανιάχου ότι είναι τρομοκράτης.

Το Σάββατο ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι διέπραξε «απάνθρωπη επίθεση» κατά Παλαιστινίων, που προκάλεσε το θάνατο 16 ανθρώπων. «Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια. Προφανώς αυτό επέλεξε η Άγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα», απάντησε ο Νετανιάχου στο λογαριασμό του στο Twitter.