Netflix, Coinbase και Meta στους μεγάλους χαμένους της Wall Street για το 2022

Netflix, Coinbase και Meta στους μεγάλους χαμένους της Wall Street για το 2022
(EDITOR'S NOTE Image was created using multiple exposure in camera.) In this photo illustration the logo of Netflix is seen on the relevant stock chart. (Photo by Manuel Romano/NurPhoto) (Photo by Manuel Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Tι σηματοδοτούν οι απώλειες τρισ. δολαρίων για τεχνολογικούς κολοσσούς.

To Netflix, μια από τις αγαπημένες εταιρείες της Wall Street κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι τώρα ανάμεσα στις εταιρείες που βλέπουν τις μετοχές τους να καταγράφουν σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο.

Η υπηρεσία streaming, που ανακοίνωσε για πρώτη φορά πτώση στους συνδρομητές της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, έχει απώλειες της τάξης του 67% φέτος.

Όπως αναφέρει το Fortune, συγκεντρώνοντας δεδομένα μέχρι την Παρασκευή, η αβεβαιότητα έχει «χτυπήσει» αρκετές δημοφιλείς εταιρείες στο Χρηματιστήριο.

Έτσι αν κάποιος είχε επενδύσει 10.000 δολάρια στις 3/01/2022 στο Netflix, το ποσό αυτό την Παρασκευή 29/04 έφτανε τα 3.570 δολάρια.

Στο ίδιο κλαμπ βρίσκονται εταιρείες όπως η Coinbase με απώλειες 51,5%, η Μeta του Murk Zuckerberg με απώλειες -39%, η Virgin Galactic με 41,8% και η Ζoom με μείωση -43,2%.

Eίστε περίεργοι για το ποιος είναι ο μεγάλος νικητής μέχρι σήμερα; Πρόκειται για την Peabody Energy, η μετοχή της οποίας σημείωσε άνοδο 111% φέτος. Δηλαδή σε μια επένδυση της τάξεως των 10.000 δολαρίων, αυτή την Παρασκευή θα είχε αξία $21,146.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στο πρώτο τετράμηνο του 2022

Σημαντικές απώλειες για τις εταιρείες τεχνολογίας

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκμηδενίζοντας την ανάκαμψη της προηγούμενης ημέρας και κλείνοντας τον Απρίλιο στα «κόκκινα».

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 939,18 μονάδων (–2,77%), στις 32.977,21 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 536,89 μονάδων (–4,17%), στις 12.334,64 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 155,57 μονάδων (–3,63%), στις 4.131,93 μονάδες.

Η μεταβλητότητα των μετοχών από την αρχή του έτους οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η Fed που έχει σηματοδοτήσει ότι θα κινηθεί επιθετικά για να συγκρατήσει τον υψηλό πληθωρισμό. Αυτό έχει επιβαρύνει τον Nasdaq 100, του οποίου οι μετοχές τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις αλλαγές των επιτοκίων. Ο δείκτης υποχωρεί κατά 23% από το υψηλό του Ιανουαρίου.

Οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε απρόσμενη μείωση στον αριθμό των συνδρομητών της. Αυτό έδειξε στους επενδυτές πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει το επενδυτικό κλίμα σε αυτό το περιβάλλον, δήλωσε ο Άντμα Φίλιπς, διευθύνων σύμβουλος στρατηγικής χαρτοφυλακίου της EP Wealth Advisors. Και με τα επιτόκια να αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα, «αυτές οι μετοχές θα πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα».

Οι μετοχές της FAANG, που αποτελούνται από το δημοφιλές κουιντέτο των μητρικών Meta Platforms του Facebook, της Apple, της Amazon.com, του Netflix και της μητρικής Alphabet της Google, έχουν συνολικά χάσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία αυτόν τον μήνα, το μεγαλύτερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του Facebook τον Μάιο. 2012.

Οι επενδυτές λένε ότι θα παρακολουθούν τα αποτελέσματα της επόμενης παρτίδας κερδών τις επόμενες ημέρες για σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης από άλλες εταιρείες. Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται σε καλό δρόμο να αυξηθούν κατά 7% για το τρίμηνο, σύμφωνα με το FactSet, τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης κερδών από έτος σε έτος από το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν 14% την Παρασκευή, η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από το 2006 και ανεβάζοντας τις απώλειές τους για το έτος στο 26%. Η εταιρεία σημείωσε την πρώτη τριμηνιαία ζημιά της σε επτά χρόνια—ένα αποτέλεσμα που αντανακλούσε τις ευρείες οικονομικές τάσεις που σχετίζονται με την πτώση των διαδικτυακών αγορών, το υψηλότερο κόστος από τον πληθωρισμό και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις ανησυχίες της αγοράς για τις startups ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Apple προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η αναζωπύρωση του Covid-19 στην Κίνα απειλεί να εμποδίσει τις πωλήσεις έως και 8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον τρίμηνο. Οι μετοχές υποχώρησαν 3,7% την Παρασκευή και σημείωσαν πτώση 11% για το έτος.