Το Netflix καταναλώνει το 15% του παγκόσμιου bandwidth

Το Netflix καταναλώνει το 15% του παγκόσμιου bandwidth

Την ώρα αιχμής, αυτό το νούμερο μπορεί να κορυφωθεί, φτάνοντας στο 40% σε κάποιους παρόχους δικτύου στις ΗΠΑ.

Όταν πρόκειται για την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων στο διαδίκτυο, καμία εταιρεία δεν μπορεί να συγκριθεί με το Netflix. Ο γίγαντας της υπηρεσίας streaming βίντεο καταναλώνει το 15% του bandwidth (εύρος ζώνης) παγκοσμίως, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Sandvine σχετικά με τα Παγκόσμια Διαδικτυακά Φαινόμενα.

Η ζήτηση για τη σειρά Stranger Things και άλλες εκπομπές του Netflix κορυφώνεται ακόμη περισσότερο τη νύχτα. «Την ώρα αιχμής, αυτό το νούμερο μπορεί να κορυφωθεί, φτάνοντας στο 40% σε κάποιους παρόχους δικτύου στις ΗΠΑ», αναφέρει η έρευνα.

Η Sandvine επαινεί το Netflix για την υψηλότερη τεχνολογία συμπίεσης που χρησιμοποιεί, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσε εύκολα να τριπλασιάσει τον τωρινό του ρυθμό και να φτάσει στο 40% του παγκόσμιου bandwidth».

Το αντίστοιχο ποσοστό για το YouTube είναι 11,4% ενώ η περιήγηση στο Ίντερνετ καταναλώνει το 7,8% της κίνησης στο Διαδίκτυο.

Γενικότερα, η μετάδοση βίντεο μέσω streaming συνεχίζει να αυξάνεται. Στις ΗΠΑ η Amazon Prime Video ξεπέρασε το YouTube στην κατανάλωση δεδομένων.

Στη μελέτη επισημαίνεται ακόμα η ισχυρή παρουσία της πειρατείας, παρά τις προσπάθειες των κινηματογραφικών και δισκογραφικών εταιριών να την καταπολεμήσουν, καθώς το BitTorrent συνεχίζει να αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κομμάτι της κίνησης στο Διαδίκτυο.

Συνολικά η προβολή βίντεο αντιπροσωπεύει το 57% της κατανάλωσης bandwith στο Διαδίκτυο ακολουθούμενη από την απλή περιήγηση στο Ίντερνετ με 17%, τα online παιχνίδια (7,8%) και τα social media με 5,1%. Το Fortnite μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, αλλά το League of Legends κατέχει ακόμα πάνω από το 51% των συνδέσεων παιχνιδιών μεταξύ των 100 καλύτερων τίτλων.