NETFLIX: Τι ισχύει για τον διαμοιρασμό των λογαριασμών

Ενστικτώδεις αντιδράσεις και αναστάτωση τις τελευταίες ώρες στα social media από την ειδοποίηση που φέρεται να εμφανίστηκε σε διάφορους χρήστες του Netflix κατά την είσοδό τους στη streaming υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία καλούνται να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους, πληρώντας την προϋπόθεση πως μένουν στον ίδιο χώρο με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού. Εναλλακτικά, το Netflix καλεί τα προφίλ «τρίτων» να δημιουργήσουν νέο λογαριασμό, πράγμα που διαφοροποιεί τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ποια ήταν αυτά; Η υπηρεσία έδινε τη δυνατότητα των κοινόχρηστων λογαριασμών με τον συγκεκριμένο διαμοιρασμό να δημιουργεί οικονομικά ένα πιο προσιτό οικονομικά περιβάλλον, καθώς μπορούν (μέχρι τώρα έστω) να μοιράζονται και το κόστος της συνδρομής, το οποίο διαφοροποιείται -αλλά και διαιρείται αντίστοιχα- ανάλογα με το πόσα προφίλ μπορείς να έχεις (μέχρι τέσσερα).

Μετά την εμφάνιση του μηνύματος, λοιπόν, οι χρήστες θα έπρεπε είτε να πιστοποιήσουν τον λογαριασμό μέσω email ή γραπτού μηνύματος, ή να ξεκινήσουν τη διαδικασία δημιουργίας νέου λογαριασμούς με δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 30 ημέρες.

Τι απαντά το Netflix
Παρ’ όλα αυτά, με βάση την απάντηση της εταιρείας, φαίνεται πως, για την ώρα τουλάχιστον, δεν συντρέχει λόγος πανικού. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τους νέους όρους που αναφέρουν πως οι λογαριασμοί «ενδέχεται να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα εκτός του σπιτιού», από την εταιρεία υποστηρίζουν πως πρόκειται απλά για μία δοκιμή που έχει σχεδιαστεί ώστε «να διασφαλίζεται ότι όσοι χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό έχουν εξουσιοδοτηθεί να το κάνουν».

Πηγή: news247.gr