Το Netflix ξεπέρασε τους 87 εκατομμύρια συνδρομητές

Το Netflix ξεπέρασε τους 87 εκατομμύρια συνδρομητές
Photo:

Η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Πάνω από 86,7 εκατ. συνδρομητές μετρά το Netflix, μετά τη προσθήκη 3,2 εκατ. χρηστών απ’ το εξωτερικό και 370.000 στην Αμερική, το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Tα στατιστικά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Netflix πώς θα έφταναν τους 2 εκατομμύρια διεθνείς συνδρομητές και 300.000 νέους συνδρομητές εντός ΗΠΑ.

Όσον αφορά τα δημοσιονομικά της εταιρείας δεν έχουν αλλάξει πολλά. Η εταιρεία συνεχίζει να είναι ο ηγέτης του streaming, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με: το υψηλό κόστος του περιεχομένου, τους ανταγωνιστές που ξεπηδούν διαρκώς και την αργή ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι το τρίτο τρίμηνο έφερε μια άνοδο στους συνδρομητές των ΗΠΑ, αυτό δεν εξαλείφει την γενικότερη τάση.

Στο οικονομικό κομμάτι, η εταιρεία συνεχίζει να έχει αυξητική πορεία στα κέρδη της, ο Διευθύνων Σύμβουλος Reed Hastings ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία φούσκα με το περιεχόμενο, και οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανέφερε 2,29 δισ. δολάρια σε έσοδα και 0,12 δολάρια κέρδη ανά μετοχή για το τρίμηνο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν χαμηλότερα και 0,06 δολάρια κέρδη ανά μετοχή.

Ακόμα, οι μετοχές της εταιρείας παρουσίασαν πτώση κάτι που κατάφεραν σύντομα να αναστρέψουν, με μια αύξηση της τάξεως του 20%.

Τέλος, για το επόμενο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει ότι θα προσθέσει 1, 45 εκατ. νέους συνδρομητές εντός ΗΠΑ και 3,75 εκατομμύρια διεθνείς συνδρομητές, ποσοστό ελαφρώς πιο χαμηλό από του προηγούμενου έτους, επειδή αρκετοί επιλέγουν φθηνότερα συνδρομητικά κανάλια.