New York Times: Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέγραψε το Eurogroup της Ρίγας

New York Times: Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέγραψε το Eurogroup της Ρίγας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού των NYT, ο ΥΠΟΙΚ έχει καταγεγραμμένες όλες τις επίμαχες συνομιλίες του επεισοδιακού Eurogroup - Τι απαντά.

Μια δήλωση που θα συζητηθεί αποδίδουν οι New York Times στον Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με τη θυελλώδη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού των New York Times, στο οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε συνέντευξη, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει καταγράψει όλες τις συνομιλίες του Eurogroup της Ρίγας όμως δεν είναι δυνατό να δοθεί το υλικό στη δημοσιότητα λόγω κανόνων εχεμύθειας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προέβη στην αποκάλυψη αυτή με αφορμή τους χαρακτηρισμούς από ομολόγους του που σύμφωνα με πληροφορίες τον είχαν αποκαλέσει, «τζογαδόρο» και «ερασιτέχνη», τους οποίους ο ίδιος αρνείται και τους αποδίδει σε μια συντονισμένη εκστρατεία δυσφήμησης από τα ΜΜΕ αλλά και κάποιων παραγόντων εντός της Ευρωζώνης.

«Υπήρχε μια φρενίτιδα ψεμάτων στα ΜΜΕ, για την οποία δεν είμαι βέβαιος ότι ευθύνονται μόνο αυτά. Από ότι φαίνεται υπήρξαν διαρροές εκ των έσω οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλες οι αναφορές ότι μου επιτέθηκαν, ότι με κατηγόρησαν πως σπαταλάω τον χρόνο των άλλων κ.λπ τα αρνούμαι κατηγορηματικά», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη

«Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους, τους ομολόγους, με τους Θεσμούς, είναι παραδειγματικός. Νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα των New York Times.