Η News Corp εξαγόρασε την «εταιρεία κοινωνικής ενημέρωσης» Storyful

Η News Corp εξαγόρασε την «εταιρεία κοινωνικής ενημέρωσης» Storyful

Συνεχίζεται η «μετάλλαξη» του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια εταιρεία κοινωνικής ενημέρωσης και προβολής βίντεο για το μέλλον μιας εφημερίδας παλαιάς κοπής; Αναλογιστείτε αυτό: η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ μόλις εξαγόρασε έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων μια νεοϊδρυθείσα εταιρεία που χαρακτηρίζεται ως «εταιρεία κοινωνικής ενημέρωσης.»

Η πέντε ετών εταιρεία Storyful εντοπίζει, πιστοποιεί και διαθέτει στους χρήστες της ενημερωτικά βίντεο και φωτογραφίες – συχνά από αυτόπτες μάρτυρες – όπως αυτά εμφανίζονται σε ιστότοπους όπως το Youtube και το Facebook.

Η News Corp και πολλές άλλες αντίστοιχες εταιρείες χρησιμοποιούν τη Storyful για να βρουν αξιόλογα βίντεο και αγοράζουν τα δικαιώματα για την προβολή τους. Η Storyful επίσης ενημερώνει τις εταιρείες αυτές για ψεύτικα ή παραπλανητικά βίντεο – βοηθώντας έτσι νέες επιχειρήσεις του χώρου να αποφύγουν τα ντροπιαστικά λάθη.

«Ανακαλύπτουμε και πιστοποιούμε το πολυτιμότερο κοινωνικό περιεχόμενο που υπάρχει στο διαδίκτυο,» λέει ο Μαρκ Λιτλ, επικεφαλής της Storyful. «Βοηθάμε τον κόσμο να πει τις ιστορίες του σε πρώτο πρόσωπο.»

Διαβάστε ακόμη: Οι χειρότερες εξαγορές εταιρειών διαδικτύου στην ιστορία

Η δυνατότητα αυτή είναι πολύτιμη για την News Corp καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πτώση της έντυπης ενημέρωσης και να αναπληρώσει τα κέρδη από το διαδικτυακό χώρο.

Τον Ιούνιο οι επιχειρήσεις του Μέρντοχ στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου Fox News και Fox Sports συνενώθηκαν και δημιούργησαν την 21st Century Fox. Οι εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και η New York Post παρέμειναν στην μικρότερη πλέον News Corp.

Υπάρχει λοιπόν πίεση για να αποδειχθεί ότι ο χώρος «των ειδήσεων» και της έντυπης ενημέρωσης μπορεί να είναι επικερδής. Ο διευθύνων σύμβουλος της News Corps Ρόμπερτ Τόμσον είχε μιλήσει πρόσφατα για μια «μετάλλαξη» της εταιρείας η οποία στρέφεται πλέον όλο και περισσότερο προς το διαδίκτυο.

Η News Corp θα διαχειρίζεται τη Storyful, της οποίας η έδρα είναι στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, σαν ανεξάρτητη εταιρεία. Ο Λιτλ και ο αρχισυντάκτης Ντέιβιντ Κλιντς θα παραμείνουν στις θέσεις τους στην εταιρεία.

Τα στελέχη της News Corps τόνιζαν ότι η Storyful θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες για την πιστοποίηση βίντεο και τη διάθεσή τους σε ανταγωνιστές όπως η New York Times και το BBC. Ο χρόνος θα δείξει αν οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Storyful τώρα που ανήκει πλέον στη News Corps.