«Μαχαίρι» της Nike σε πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας

«Μαχαίρι» της Nike σε πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας
epa07591450 A Chinese woman walks past a logo of Nike outside Nike store in Beijing, China, 22 May 2019. A letter signed by 173 companies which including Nike, Adidas, says the US President's decision to raise import tariffs to 25 percent will disproportionately affect the working class after Donald J. Trump increased levies on 200 billion US dollars worth of Chinese imports into the US from 10 percent to 25 percent. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι απολύσεις είναι μέρος του σχεδίου να μειώσει κατά 2 δισ. δολάρια τα κόστη τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Nike προχωρά σε μείωση κατά περίπου 2% του εργατικού της δυναμικού, αντιστοιχώντας σε περισσότερα από 1.600 άτομα, με στόχο να μειώσει τα κόστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, ο διευθύνων σύμβουλος, John Donahoe, επισημαίνει ότι η εταιρεία επενδύει στην ενίσχυση κατηγοριών όπως το τρέξιμο, η γυναικεία ένδυση και το brand Jordan. Οι περικοπές δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους εργαζόμενους σε καταστήματα και κέντρα διανομής, ούτε στο τμήμα καινοτομίας.

Στις 31 Μαΐου, η Nike είχε περίπου 83.700 υπαλλήλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περικοπές θέσεων αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα (16/2), με μια δεύτερη φάση να ολοκληρώνεται έως το τέλος του τριμήνου.

Τον Δεκέμβριο, η Nike είχε μειώσει τις προοπτικές των εσόδων της για το έτος, λόγω ανησυχιών για την καταναλωτική δαπάνη.

Σχεδίασε να μειώσει τα κόστη της έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια, με δράσεις όπως περικοπές θέσεων εργασίας και οργανωτικό εξορθολογισμό.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό και ανησυχίες πελατών σχετικά με την καινοτομία προϊόντων.

Επίσης, αντιμετωπίζει προβλήματα με τα διογκωμένα αποθέματα, που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες εκπτώσεις και πτώση των κερδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: