Νικήτρια η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής

Νικήτρια η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής

«Αύριο ξεκινά ένας πόλεμος για να αλλάξουμε τη ζωή μας», δήλωσαν η νέα περιφερειάρχης και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η πλειονότητα των συμπολιτών μας κατανόησαν ότι δώσαμε έναν αγώνα με ήθος, κόντρα στις προβλέψεις και στα συμφέροντα. Με το ήθος το ίδιο ακριβώς θα πορευθούμε για τα επόμενα 5 χρόνια γιατί δεν θα υπάρχουν Δήμαρχοι δεύτερης διαλογής. Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ», δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος στα Προπύλαια η Ρένα Δούρου που αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στην δύσκολη αναμέτρηση της Περιφέρειας Αττικής, που εκλέγεται με ποσοστό 50,32% έναντι 49,68% του υποψηφίου Γιάννη Σγουρού.

«Δώσατε ένα σπουδαίο αγώνα και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε. Δώσαμε ένα σπουδαίο αγώνα με ήθος κόντρα στις προβλέψεις και τα συμφέροντα. Ξέρουμε ότι η μάχη που απόψε κερδήθηκε είναι μονάχα η αρχή. Αύριο ξεκινά ένας πόλεμος με τα συμφέροντα. Ένας πόλεμος για να αλλάξουμε τη ζωή μας. Θα κυβερνήσουμε την Αττική με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά», είπε η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κόσμος φώναζε το σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά, σε όλη την Ελλάδα να ακουστεί ξανά».

«Αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα. Μια μέρα, που την κάνατε όλοι εσείς. Μια μέρα που όπως ξέρει η Αριστερά θα είναι για όλους και για όλες. Καλή συνέχεια στο μεγάλο αγώνα που έχουμε», κατέληξε η κα. Δούρου.

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που συνεχάρη τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής και το επιτελείο της, αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«Θέλω να συγχαρώ τη Ρένα Δούρου και το επιτελείο της γιατί κατέγραψε μια ιστορική νίκη, που συνδυάζεται με ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά στη χώρα μας ο λαός μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Και το μήνυμα είναι ότι αυτός ο λαός, δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, δεν βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια, αυτός ο λαός δεν βολεύεται παρά μονάχα με αξιοπρέπεια και προκοπή. Είμαστε εμείς, που αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να γυρίσει ο τροχός», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου και στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που κάνουν ότι δεν κατάλαβαν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να τους αφήσουμε να φύγουν από μόνοι τους. Εμείς θα τους διώξουμε με τη δράση μας και με το λαό», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γ. Σακελλαρίδη και τους συνεργάτες του. Έφτασαν πολύ κοντά σε μια μεγάλη έκπληξη. Για όλους εμάς είναι σαν να κέρδισε ο Γαβριήλ. Θέλω να συγχαρώ και τους νέους δημάρχους που εκλέχθηκαν σήμερα σε μια σειρά από ιστορικούς δήμους με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τα πρώτα δείγματα γραφής μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης, θα τα δώσει η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Σήμερα κερδίσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη, σύντομα θα κερδίσουμε και τον πόλεμο», κατέληξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός συνεχάρη τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου σε ομιλία του στο εκλογικό του κέντρο. Ο κύριος Σγουρός αναφέρθηκε στη μικρή εκλογική διαφορά της παράταξής του και σχολίασε ότι η μάχη της Αττικής δόθηκε «μέσα σε ένα ακραίο πολωτικό κλίμα».

«Υπερασπιστήκαμε, όχι μόνο τις αρχές και τις αξίες μας, αλλά και την αυτοδιοικητική διάσταση της περιφέρειας. Η μάχη αυτή οριακά δεν δικαιώθηκε. Ήταν όμως μια μάχη που δώσαμε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αλήθεια», δήλωσε ο κ. Σγουρός.

«Η περιφέρεια που παραδίδουμε είναι ο μοναδικός αυτοδιοικητικός οργανισμός που έχει διοικητική, οικονομική και τεχνική πληρότητα», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός, κλείνοντας τη δήλωση του. Τέλος, ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους της περιφέρειας, αλλά και όλους τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, «άντεξε» η κυβέρνηση – Updates