Νίκος Παπαστεργίου: Έτσι θα εξασφαλίσουν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι μια δίκαιη σύνταξη

Νίκος Παπαστεργίου: Έτσι θα εξασφαλίσουν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι μια δίκαιη σύνταξη
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ο εξειδικευμένος RICP Ασφαλιστικός Σύμβουλος εξηγεί πώς ένας πολίτης μπορεί να εξασφαλίσει το συνταξιοδοτικό του μέλλον.

Όνειρό του ήταν να γίνει γιατρός. Η προοπτική αυτή άλλαξε στην πορεία, καθώς η ανάγκη για δημιουργία έτεινε να τον στρέψει προς τη επιστήμη της μηχανικής. Όμως, τελικά, μια ευτυχής συγκυρία τον έκανε Ασφαλιστικό Σύμβουλο με ένα βαρύ βιογραφικό στο οποίο προστέθηκε μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη.

Ο λόγος για τον Νίκο Παπαστεργίου, ο οποίος αποτελεί τον Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων Εταιρικού Δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και τον πρώτο απόφοιτο του American College of Financial Services στην Ελλάδα με την εξειδίκευση Retirement Income Certified Professional (RICP). «Ο Retirement Income Certified Professional καλείται μέσω των γνώσεων και της εμπειρίας του να δημιουργήσει ένα οδικό χάρτη προς τη συνταξιοδότηση μέσα από τις επιθυμίες, τις επιλογές και τους παράλληλους οικονομικούς στόχους του πελάτη του και να το υπερασπίσει έναντι των πολλών κινδύνων που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει», εξηγεί στο Fortune Greece.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Το άγνωστο της συνταξιοδότησης εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας στη χώρα μας προκαλεί πολλές φορές φόβο στους υποψήφιους συνταξιούχους για το εάν θα λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται. Εκτός από έναν έμπειρο εργατολόγο με βαθιά γνώση του συστήματος, σπάνια μπορεί να εντοπίσει κάποιος έναν επαγγελματία ο οποίος θα αποκωδικοποιήσει τον εργασιακό βίο ενός πολίτη και θα εξασφαλίσει τη σωστή σύνταξη με βάση όλα όσα δικαιούται. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο Νίκος Παπαστεργίου εντοπίζει 17 ακόμη κινδύνους που απειλούν την συνταξιοδότηση μας για τους οποίους δεν κατανοούμε την πιθανότητα να επέλθουν, την βαρύτητα του πλήγματος στον συνταξιοδοτικό μας σχεδιασμό και το κόστος για να αποτραπούν ή να αντιμετωπιστούν, χωρίς την απαραίτητη γνώση και τα σχεδιαστικά εργαλεία. Όπως υπογραμμίζει, αυτό είναι το αντικείμενο μελέτης και σχεδιασμού του εξειδικευμένου Retirement Income Certified Professional. Να βρει την βέλτιστη λύση σε όλα αυτά για τον πελάτη του. «Η ανάλυση Retirement Income Risk Assessment θα μας δώσει μια ακριβή εικόνα των απαραίτητων ενεργειών για να επιτύχουμε αυτό που πραγματικά κάθε ένας από εμάς επιθυμεί για τον εαυτό και την οικογένεια του: Ασφάλεια, Ηρεμία και την αίσθηση μιας οικονομικής ζωής και καριέρας που πραγματικά «έπιασε τόπο».

Η μακρά πορεία του Νίκου Παπαστεργίου στον ασφαλιστικό κλάδο τον ξεχώρισε ως FRONT LINE MANAGER και ισόβιο μέλος της LIMRA INTERNATIONAL, ενώ έχει διακριθεί και ως «Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος». Επτά χρόνια μετά τη θέση του front line manager, η επιλογή του RICP ήρθε για τον ίδιο ως επιστέγασμα των γνώσεων που απέκτησε μέσα από την μακρά εμπειρία του. Διότι, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, η ουσία του επαγγέλματός του είναι η πραγματική προστιθέμενη αξία για τους πελάτες αλλά και τους συναδέλφους που συνδράμουν στην ομάδα του. Όλα αυτά τα χρόνια ο βασικός πυλώνας για τον καθορισμό της ιδανικής σχέσης του με τον πελάτη είναι ο ίδιο. «Η εμπιστοσύνη. Είτε σε γνωρίζει ημέρες είτε χρόνια, μόνο εάν σε εμπιστεύεται σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία, εάν εμπιστεύεται τις γνώσεις, την εμπειρία και το αληθινό ενδιαφέρον σου για αυτόν, η σχέση θα εξελιχθεί και θα αντέξει την δοκιμή του χρόνου. Η εμπιστοσύνη χτίζεται δύσκολα και γκρεμίζεται σε μια στιγμή. Πρέπει για τον πελάτη σου να είσαι valuable asset, ένας σύμμαχος που ποτέ δεν θα τον προδώσει ότι και αν συμβεί».