Το «Νησί των γατών»!

Το «Νησί των γατών»!

Εκεί όπου τα πανέμορφα αιλουροειδή έχουν το «πάνω χέρι».

Το μικροσκοπικό νησί της Τασιροτζίμα, στα ανατολικά της Ιαπωνίας, έχει γίνει πλέον μεγάλη τουριστική ατραξιόν. Ο λόγος είναι ότι οι τετράποδοι κάτοικοι υπερτερούν πια αριθμητικά των διπόδων.

Όμως αυτό δεν είναι η τραγική συνέπεια μίας γενετικής μετάλλαξης, π.χ. από την έκλυση ραδιενέργειας από τα κουφάρια των πυρηνικών εργοστασίων της Φουκουσίμα. Απλά, η Τασιροτζίμα είναι το διάσημο «Νησί των γατών».

Ο πληθυσμός των συμπαθέστατων αιλουροειδών είναι αμέτρητος, την ώρα που οι άνθρωποι-κάτοικοι μετά βίας φθάνουν σήμερα τους 100. Η αναλογία αυτή δεν υπήρχε πάντα, παρά διαμορφώθηκε με το πέρασμα των δεκαετιών.

1/8

Από τον 19ο αιώνα, που στο νησί οι κάτοικοι καλλιεργούσαν μεταξοσκώληκες και ήθελαν τις γάτες για να διώχνουν τα ποντίκια, μέχρι σήμερα που ο ντόπιος πληθυσμός, κυρίως ψαράδες πια, «αποδεκατίζεται» λόγω γηρατειών.

Μέσα σε μία 50ετια, ο ανθρώπινος πληθυσμός της Τασιροτζίμα μειώθηκε κατά 90%! Παρ’ όλα αυτά, τα αιλουροειδή κατοικίδια έχουν πλέον αναχθεί σε κινούμενη «ευλογία»! Και λόγω του νησιωτικού μύθου ότι φέρουν καλοτυχία, αλλά και λόγω της συνεχούς πια άφιξης τουριστών.

Εξ’ ου και τα πάντα κινούνται γύρω από τις γάτες, για τις οποίες έχουν χτιστεί μέχρι και μνημεία. Το σχήμα τους έχει δοθεί μέχρι και στα τουριστικά καταλύματα, για όσους σπεύδουν να επισκεφθούν το παράξενο νησί. Η τουριστική σεζόν διαρκεί μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου. Και φυσικά, οι σκύλοι απαγορεύονται να πατήσουν την πατούσα τους εκεί.

Διαβάστε ακόμη:

Τάρα: Η γάτα-ήρωας της Αμερικής

Selfies με ζώα: Η νέα καμπάνια του National Geographic

Το app που βρίσκει το χαμένο σας κατοικίδιο