ΝΥΤ: Ο Τραμπ τζούνιορ γνώριζε ότι η Ρωσία θα έδινε στοιχεία για την Κλίντον

ΝΥΤ: Ο Τραμπ τζούνιορ γνώριζε ότι η Ρωσία θα έδινε στοιχεία για την Κλίντον

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται τρεις ανθρώπους που έλαβαν γνώση γι' αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα. ΗΠΑ και Ρωσία απορρίπτουν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αυτή. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί, πριν συναντήσει τη Ρωσίδα δικηγόρο ότι θα του έδινε στοιχεία επιβαρυντικά για την Χίλαρι Κλίντον, ότι η συνάντηση αυτή εντάσσονταν στην προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται τρεις ανθρώπους που έλαβαν γνώση γι’ αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκολντστόουν άφησε να εννοηθεί σε μήνυμά του προς τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ότι οι πληροφορίες προέρχονταν από την ρωσική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί σε ανακοίνωσή του την Κυριακή, ότι δεν είχε ενημερωθεί πως ο δικηγόρος μπορεί να είχε σχέσεις με το Κρεμλίνο, ενώ προσέλαβε δικηγόρο, ο οποίος θα τον εκπροσωπήσει στις έρευνες που διεξάγονται.

Οι ισχυρισμοί για το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας, έχουν επισκιάσει τους πρώτους μήνες ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων του, ενώ διεξάγονται έρευνες από το Κογκρέσο και το FBI. Πιο συγκεκριμένα, επικεφαλής της έρευνας του FBI, έχει τεθεί από το αμερικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης, ο ανεξάρτητος ανακριτής με εισαγγελικές αρμοδιότητες, Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο προεκλογικής συνωμοσίας μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και της Ρωσίας, αλλά κι ενδεχόμενες σχέσεις του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικ Φλιν με την Μόσχα.

Από την άλλη, η Μόσχα απορρίπτει οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση αυτή, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ επίσης, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οποιαδήποτε συνωμοσίας με την Μόσχα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης, ότι στη συνάντηση, ήταν παρόντες ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής του εκστρατείας, Πολ Μάναφορτ, προσθέτοντας ακόμη, ότι η συνάντηση αυτή, είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη ιδιωτική συνάντηση μεταξύ μελών του στενού κύκλου συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ και μιας πολίτη από την Ρωσία, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.