Nτ. Μπακογιάννη: Λάθος ο ΕΝΦΙΑ και η απουσία Σαμαρά από τη βουλή

Nτ. Μπακογιάννη: Λάθος ο ΕΝΦΙΑ και η απουσία Σαμαρά από τη βουλή

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30%.

«Λάθος» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και μετά τις διορθώσεις που έγιναν, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χρειάζεται οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30%, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να απαιτείται η έγκριση της τρόικα.

Σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να μείνει, διαφορετικά η Ελλάδα θα πάει δύο χρόνια πίσω».

Επιπλέον εκτίμησε πως ήταν λάθος από την πλευρά των συμβούλων του πρωθυπουργού η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή και πρόσθεσε πως η ψηφοφορία θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί το Σαββατοκύριακο, ώστε ο κ. Σαμαράς να είναι στη Βουλή για να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η ΝΔ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δώσει έμφαση σε πολιτικές που θα «αυξήσουν την πίτα» για τους πολίτες.