Ντάισελμπλουμ: Αν καθυστερήσετε τις μεταρρυθμίσεις, θα χάσετε τις δόσεις

Ντάισελμπλουμ: Αν καθυστερήσετε τις μεταρρυθμίσεις, θα χάσετε τις δόσεις

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει την ανησυχία του για πιθανή καθυστέρηση στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος λόγω των εκλογών.

Έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί την ατζέντα του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Φυσικά, η χώρα μας παραμένει μεταξύ των σημαντικότερων ζητημάτων της συνεδρίασης και ιδιαίτερα η κατάσταση που επικρατεί μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτέμβρη.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι επερχόμενες εκλογές στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος ελληνικού προγράμματος. Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, πως αν δεν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τα προαπαιτούμενα, δεν θα εκταμιευτεί η δόση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο έγγραφο που απέστειλε, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογραμμίζει πως η συμφωνία υπογράφηκε η συμφωνία και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των πρώτων 26 δισεκατομμυρίων ευρώ – εκ των οποίων τα 13 δισεκατομμύρια εκταμιεύτηκαν για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και πως όποια καθυστέρηση προκύψει λόγω πολιτικών εξελίξεων θα είναι δική της ευθύνη.