Ντάισελμπλουμ σε Βαρουφάκη: Μόλις ξεμείνατε από λεφτά

Ντάισελμπλουμ σε Βαρουφάκη: Μόλις ξεμείνατε από λεφτά

Η απίστευτη απάντηση του Βαρουφάκη με Beatles στον επικεφαλής του Eurogroup. 

Πολύ κακό φαίνεται πως είναι το κλίμα ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τον επικεφαλής Ολλανδό του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Χθες ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον Ολλανδό ομόλογο του ότι απέσυρε το κείμενο Μοσκοβισί που ήταν έτοιμος να υπογράψει, φέρνοντας στη θέση του ένα άλλο κείμενο γερμανικής έμπνευσης.

Η κακή αρχή είχε γίνει στην Αθήνα, όταν ο Ντάισελμπλουμ επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Μετά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε πει το χαρακτηριστικό «You just killed troika» στο αυτό του Έλληνα ΥΠΟΙΚ και αυτός απάντησε το γνωστό πλέον «ουάου».

Ανάλογη συνομιλία φέρεται πως είχαν οι δυο άνδρες και στο χθεσινό Eurogroup. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Ντάισελμπλουμ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να ψιθυρίσει στον κ. Βαρουφάκη: «You just run out of money», δηλαδή «μόλις ξεμείνατε από λεφτά, κλείνει η κάνουλα».

Ο κ. Βαρουφάκης όμως δεν περιορίστηκε σε ένα «ουάου» αλλά του απάντησε με στίχο από ένα τραγούδι των Beatles που τραγουδούσε ο Paul McCartney: «Money can’t buy me love», δηλαδή «τα λεφτά δεν μπορούν να εξαγοράσουν την αγάπη». Ήταν η σειρά του Ντάισελμπλουμ να ανακράξει… «ουάου», όπως αναφέρει η στήλη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ενόχληση του Βαρουφάκη προκύπτει από το γεγονός πως ο Ολλανδός δεν είναι αντικειμενικός όπως θα έπρεπε, ως επικεφαλής του Eurogroup, αλλά παίρνει θέση υπέρ των Γερμανών.

Μάλιστα επικοινώνησε ξαφνικά με τον κ. Βαρουφάκη και να τον απείλησε ότι «αν δεν υπογράψετε, θα βγείτε από την ευρωζώνη, αφού η Φινλανδία έχει εκλογές και δεν προλαβαίνει να περάσει από το κοινοβούλιό της το κείμενο».

Αυτό, όπως αποδείχθηκε ψέμα, καθώς ακολούθησε κείμενο το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε…