Ντάλιο: Το Bitcoin ενδέχεται να βγει σύντομα εκτός νόμου

Στην εκτίμηση ότι το Bitcoin θα βγει σύντομα εκτός νόμου διατύπωσε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του hedge fund Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο, αντιπαραβάλλοντας την απαγόρευση κατοχής χρυσού από ιδιώτες την οποία επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση πριν 87 χρόνια.

Ειδικότερα, ο Ντάλιο ανέφερε στο Yahoo Finance πως το Bitcoin μπορεί να απαγορευτεί όπως συνέβη για τον χρυσό τη δεκαετία του 1930, εφόσον συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του 1934 για τα αποθέματα χρυσού στις ΗΠΑ, έγινε παράνομο για τους πολίτες να κατέχουν χρυσό, επειδή, σύμφωνα με τον Ντάλιο, οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν ο χρυσός να ανταγωνιστεί τα χρήματα που εξέδιδαν.

«Κάθε χώρα διατηρεί το μονοπώλιό της στον έλεγχο της προσφοράς και της ζήτησης. Δεν θέλουν να λειτουργούν ή, γενικά, να υπάρχουν άλλα ανταγωνιστικά συστήματα, επειδή τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο» πρόσθεσε ο Ντάλιο, επικαλούμενος την προτεινόμενη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στην Ινδία.

«Ταυτόχρονα, όμως, θαυμάζω πολύ το πώς το Bitcoin έχει αντέξει περίπου 10 χρόνια. Η τεχνολογία του λειτούργησε τόσο καλά και δεν έχει παραβιαστεί. Ωστόσο, για κάποιον που κατέχει ψηφιακά νομίσματα σε μια εποχή που το κυβερνο-έγκλημα είναι πολύ πιο ισχυρό, ο κίνδυνος είναι μεγάλος» κατέληξε ο ιδρυτής της Bridgewater.