Ντέιβις: Ευπρόσδεκτοι οι Έλληνες στη Βρετανία μετά το Brexit

Ντέιβις: Ευπρόσδεκτοι οι Έλληνες στη Βρετανία μετά το Brexit
British Secretary of State for Exiting the European Union (Brexit Minister) David Davis arrives in Downing Street in London on March 15, 2017. Britain's Prime Minister Theresa May said Tuesday she would be given the power to start Brexit talks within days but declined to name a date for a process already disrupted by Scotland's independence bid. / AFP PHOTO / Ben STANSALL (Photo credit should read BEN STANSALL/AFP/Getty Images)

«Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά».

«Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά» δήλωσε στα Νέα, ο υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μισέλ Μπαρνιέ κι εγώ είχαμε την πρώτη μας συνάντηση με την οποία άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατέστησα σαφές ότι προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τη βεβαιότητα των πολιτών κρατών-μελών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών πολιτών που ζουν σε χώρες της ΕΕ», συνέχισε ο Ντέιβις προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε ένα λεπτομερές κείμενο πολιτικής, στο οποίο αναλύεται η πρότασή του.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό, πάνω από τρία εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, περιλαμβανομένων και 70.000 Ελλήνων, έχουν φτιάξει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ 11.000 και πλέον Έλληνες σπουδάζουν στη χώρα και χιλιάδες συμβάλλουν τα μέγιστα ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Βρετανίας.

«Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά. Η πόρτα μας θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή για όλους όσοι, προερχόμενοι και από την ΕΕ και εκτός ΕΕ, έρχονται στη Βρετανία για να εργαστούν σκληρά και να συμβάλουν στην πρόοδο της χώρας», κατέληξε ο Ντέιβις.