Ντέιβις: Η ΕΕ προσπαθεί να εκφοβίσει τον βρετανικό λαό

Ντέιβις: Η ΕΕ προσπαθεί να εκφοβίσει τον βρετανικό λαό
British Secretary of State for Exiting the European Union (Brexit Minister) David Davis arrives in Downing Street in London on March 15, 2017. Britain's Prime Minister Theresa May said Tuesday she would be given the power to start Brexit talks within days but declined to name a date for a process already disrupted by Scotland's independence bid. / AFP PHOTO / Ben STANSALL (Photo credit should read BEN STANSALL/AFP/Getty Images)

Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit ανεβάζει τους τόνους λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, κατηγορώντας την ΕΕ για εκφοβισμό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να εκφοβίσει τη Βρετανία, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ανεβάζοντας τους τόνους πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου στις οποίες οι κυβερνώντες Συντηρητικοί ζητούν τη στήριξη των ψηφοφόρων ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit.

Την Τετάρτη, η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους ότι επιδιώκουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Ιουνίου έπειτα από γερμανικό δημοσίευμα που χαρακτήριζε “καταστροφική” τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

“Ξεκάθαρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Κομισιόν προσπαθεί να εκφοβίσει τον βρετανικό λαό και ο βρετανικός λαός δεν εκφοβίζεται και η κυβέρνηση δεν θα τους επιτρέψει να εκφοβιστούν”, δήλωσε ο Ντέιβις χθες Πέμπτη στο BBC.

Τα σχόλια αυτά ακολουθούν δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα καταστούν “αδύνατες” αν οι “διαφωνίες” ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίσουν να είναι τόσο έντονες και οι εμπλεκόμενοι δεν συγκρατήσουν τα αισθήματά τους.