Ντεμπούτο με αντιδράσεις και «χαμό» στα social media για τη ΝΕΡΙΤ

«Η ΝΕΡΙΤ σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων» απαντάει ο Παντελής Καψής.

«Σήμερα ξεκινάει το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ με ένα νόμο που εγγυάται την θεσμική της ανεξαρτησία και ένα σχήμα πιο λιτό που σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη με την επισήμανση ότι μια πραγματικά δημόσια τηλεόραση προϋποθέτει παράδοση και κουλτούρα ανεξαρτησίας. Γι αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων μας».

Τάδε έφη Παντελής Καψής και κάπως έτσι καλωσόρισε τη ΝΕΡΙΤ που πήρε τη θέση της ΔΤ με αντίστροφη μέτρηση, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Μαζί με το πρώτο δελτίο ειδήσεων εμφανίστηκαν και τα πρώτα σχόλια στο διαδίκτυο με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να κάνουν λόγο για «κλεμμένο» και καθόλου πρωτότυπο λογότυπο.

Το πρώτο δελτίο βγήκε στον «αέρα» με παρουσιάστρια την Αντριάννα Παρασκευοπούλου.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνονται και θα αντικαθίστανται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.

16 νέες εκπομπές θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision).

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr