«Ντηλ» 14 δισ. ευρώ από την Lufthansa

«Ντηλ» 14 δισ. ευρώ από την Lufthansa
Photo:

Η αγορά νέων αεροσκαφών Airbus και Boeing θεωρείται η μεγαλύτερη επένδυση ιδιωτικής βιομηχανίας στην ιστορία της Γερμανίας.

59 αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας -34 Boeing 777-9X και 25 Airbus Α350-900- θα προστεθούν στο στόλο της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa. Το πρώτο από τα αεροσκάφη της παραγγελίας θα παραδοθεί το 2016. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, τα παλαιότερου τύπου Boeing 747-400 και Airbus A340-300 θα έχουν αποσυρθεί μέχρι το 2025, και τα νέα αεροσκάφη πρόκειται να αντικαταστήσουν υπάρχουσες μονάδες του στόλου της Lufthansa.

Η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ· μιλάμε για τη μεγαλύτερη επένδυση του ιδιωτικού τομέα στην ιστορία της γερμανικής βιομηχανίας. «Αυτή η επένδυση θα προστατέψει 13.000 θέσεις εργασίας στη Lufthansa και χιλιάδες άλλες στους προμηθευτές μας», δήλωσε ο Christoph Franz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lufthansa.

Διαβάστε ακόμη: Η Lufthansa κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος του ευρύτερου εκσυγχρονισμού του στόλου του Ομίλου. Η Lufthansa διαθέτει 107 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, εκ των οποίων τα 10 είναι υπερσύγχρονα Α380. Άλλα μοντέλα που διαθέτει η εταιρεία είναι τα Boeing 747-8, Boeing 747-400, Airbus A330-300 και Airbus A340, πέρα από τα αεροσκάφη που πετάνε με τις θυγατρικές Swiss και Austrian. Στόχος της εταιρείας είναι να μειωθεί ο αριθμός των διαφορετικών μοντέλων, γεγονός που θα οδηγήσει σε απλοποίηση και ομογενοποίηση του στόλου.

Σύμφωνα με τον Carsten Spohr, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ομίλου Lufthansa, τα δύο μοντέλα που παραγγέλθηκαν «έχουν καμπίνες μεγαλύτερου πλάτους σε σχέση με το Airbus A340, γεγονός που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε την άνεση των πελατών μας σχεδιάζοντας το εσωτερικό της καμπίνας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραγγελία υπάρχει προαίρεση μελλοντικής αγοράς άλλων 30 αεροσκαφών από κάθε τύπο!