Το ντοκιμαντέρ για τη χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου

Το ντοκιμαντέρ για τη χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου

Δείτε πώς οι παίκτες της Αμερικανικής Σαμόα έμαθαν επιτέλους να κλωτσάνε τη μπάλα προς το τέρμα - Βίντεο.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αμερικανικής Σαμόα έγραψε ιστορία τον Απρίλιο του 2001, όταν έχασε 31-0 από την Αυστραλία στη μεγαλύτερη ήττα που καταγράφηκε ποτέ μεταξύ εθνικών ομάδων. Από τότε κατέχει τον καθόλου αξιοζήλευτο τίτλο της χειρότερης ομάδας στον κόσμο, τίτλο που έχει βάλει σκοπό να αποτινάξει.

Στον σχετικό κατάλογο της FIFA με τα 203 κράτη, η Αμερικανική Σαμόα είχε για χρόνια τη θέση 203. Από τη σύσταση της εθνικής ομάδας δεν είχαν την παραμικρή νίκη μέχρι την λαμπρή εκείνη ημέρα του 2011 όταν νίκησαν τη γειτονική Τόνγκα (Νο 201 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-1 γεμίζοντας χαρά και τους 55.000 κατοίκους του νησιού.

Η μεταμόρφωση οφείλεται στον Ολλανδό κόουτς  Τόμας Ρόνγκεν. Παίκτης του Άγιαξ κατά τη δεκαετία του ’80, έκανε καριέρα στις ΗΠΑ για πολλά χρόνια τόσο μέσα στο τερέν, όσο και από τη θέση του προπονητή, όπου έφτασε να κοουτσάρει την εθνική ομάδα Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2007 και το 2009.

1/3

Διαβάστε ακόμη: Σάμπα πολλών δισεκατομμυρίων

Βέβαια, οι παίκτες της Σαμόα παραμένουν οι χειρότεροι. Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν οι Βρετανοί Μάικ Μπρετ και Στηβ Τζέιμισον με τίτλο Next Goal Wins (Το Επόμενο Γκολ Κερδίζει), δεν μπορούν να κλωτσήσουν ίσια, δεν μπορούν να βρουν τη μπάλα, μέχρι και η κορίνα στην προπόνηση δείχνει να ξέρει περισσότερη μπάλα από εκείνους…

Στο trailer του ντοκιμαντέρ βλέπουμε τον Ολλανδό κόουτς να τους μαθαίνει πώς να τρέχουν, πώς να κάνουν τάκλιν και πώς να έχουν τη νίκη ως σκοπό. Θα τα καταφέρει άραγε;

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στη Μεγάλη Βρετανία τον Απρίλιο.

Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμη: Οι 11 ακριβότερες μεταγραφές του 2013