Ντομπρόβσκις: Συζητάμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα- Το Eurogroup αποφασίζει

Ντομπρόβσκις: Συζητάμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα- Το Eurogroup αποφασίζει
European Commissioner for Euro & Social Dialogue and EC Vice-President Valdis Dombrovskis addresses a press conference at the European Commission headquarters in Brussels, on November 28, 2014. Dombrovskis and European Commissioner for Employment, Social Affairs, Skills and Labour Mobility Marianne Thyssen and European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici launched the European Semester, a joint employment report and the assessment of euro area countries' draft budgetary plans. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)
«Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι' αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Παράθυρο» για την μείωση των ελληνικών πρωτογενών πλεονασμάτων άφησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA. Ο κ. Ντομπρόσφκις επεσήμανε πώς «πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Φυσικά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup τους πιστωτές της Ελλάδας. Αλλά νομίζω ότι το τωρινό momentum των μεταρρυθμίσεων και οι αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα θετικό momentum για μια θετική απόφαση».

Σχετικά με τον οικονομικό βηματισμό της Ελλάδας, επεσήμανε πως «η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ενισχύεται και υπερβαίνει ο κατά πολύ το μέσο όρο της Ευρώπης. Χαιρετίζουμε τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης. Η Ελλάδα κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτό το βλέπουμε σε διάφορους δείκτες αλλά είναι σημαντικό αυτή η ατζέντα να υλοποιηθεί και να μείνει σε αυτή την τροχιά»

Παρόλα αυτά, ο αντιπρόεδρος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ακόμα «πολύ υψηλό επίπεδο χρέους και συνεπώς υπάρχει λίγος χώρος για πολιτικό λάθος», ενώ σχολιάζοντας το ποσοστό ανεργίας της χώρας είπε ότι βρίσκεται σε «μεγάλο ποσοστό, παρότι μειώνεται σταθερά».