Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια είναι θετικοί στον κορωνοϊό
epa08218630 US President Donald J. Trump (L) and First Lady Melania Trump (R) walk to Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 14 February 2020. Trump is traveling to his Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο 74χρονος μεγιστάνας και η σύζυγός του Μελάνια έδειξαν πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε μέσω Twitter ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια έδειξαν ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. «Θα αρχίσουμε τη διαδικασία απομόνωσης και ανάρρωσης αμέσως», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία θα τεθούν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, «πάει καλά», θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του», θα «παραμείνει στον Λευκό Οίκο», διαβεβαίωσε ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ.

Ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του, πρόσθεσε ο Κόνλεϊ, τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί. Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο 74χρονος μεγιστάνας και η σύζυγός του Μελάνια έδειξαν πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Μια στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, η Χόουπ Χιξ, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19.

Η Χιξ, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Συνταξίδεψε επίσης με τον αρχηγό του κράτους προχθές Τετάρτη στη Μινεσότα, όπου ο Τραμπ έκανε την κεντρική ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Ο Τραμπ ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου όχι μόνο λόγω της ηλικίας του (74 ετών) αλλά και γιατί είναι υπέρβαρος. Αν και στη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του διατηρείται σε καλή υγεία δεν ασκείται τακτικά ούτε ακολουθεί υγιεινή διατροφή.

Ο Τραμπ, ο οποίος ελέγχεται τακτικά για τον ιό πραγματοποίησε συλλαλητήρια παρουσία χιλιάδων ανθρώπων τις τελευταίες εβδομάδες ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, παρά τις προειδοποιήσεις από επαγγελματίες της δημόσιας υγείας να μην το πράξει.

Επίσης, αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό να φοράει μάσκες και έχει επικρίνει άλλους που το κάνουν αψηφώντας τις συστάσεις των επαγγελματιών υγείας που τονίζουν διαρκώς πως η χρήση μάσκας είναι το κλειδί για την πρόληψη εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, υποβάθμιζε διαρκώς την επικινδυνότητα του ιού ενώ το βράδυ της Πέμπτης προέβλεπε ότι το τέλος της πανδημίας είναι ορατό.